naar top

Onderneming in nood? Vraag hulp aan Dyzo

De Corona-crisis treft iedereen. Niet in het minst de ondernemingen. Ondanks alle maatregelen van de overheden, ondervinden heel wat zelfstandigen problemen. Hebt u het als ondernemer moeilijk? Dan kunt u een beroep doen op Dyzo.

Wat is Dyzo

Dyzo staat voor Dynamiseren van de Zelfstandige Ondernemer. De vzw biedt begeleiding op maat aan (ex-) zelfstandigen in moeilijkheden met als doel hen te versterken en hen nieuwe kansen te geven. Dyzo is erkend door de Vlaamse en de Europese Overheid. Ze werken met vaste medewerkers en vrijwilligers, maar nemen het beheer van uw zaak niet over. Een team van gespecialiseerde beroepskrachten helpt u op economisch, juridisch en psychologisch vlak. Ze kijken of uw bedrijf nog te redden valt door te zoeken naar de oorzaak van de problemen en daar een antwoord op te bieden. Lukt dat niet dan kijken ze wat de beste oplossing voor uw toekomst is. En dat doen ze in alle discretie. De gegevens die Dyzo van haar klanten bekomt, zijn en blijven vertrouwelijk.

Contacteer Dyzo

Stad Damme heeft een samenwerkingsakkoord met Dyzo. Dit wil zeggen dat u bij het Sociaal Huis (Brouwerijstraat 4, Sijsele) mag aankloppen wanneer u hulp van de vzw wenst. Dat kan na afspraak op het telefoonnummer 050 67 28 40 of via info@ocmw-damme.be.

Wanneer u Dyzo liever rechtstreeks contacteert, kunt u tussen 9 en 12 uur bellen naar het gratis nummer 0800 111 06 of mailen naar info@dyzo.be. U kunt ook advies op maat aanvragen via de online vragenlijst op de website.

U neemt contact op met de juridische helpdesk via 0902 12 005 of via de website.

Zo goed als gratis

Dyzo krijgt subsidies van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO), wordt gesteund door giften en biedt seminaries en samenwerkingsovereenkomsten aan. Bovendien zetten tientallen vrijwillige medewerkers zich in voor de vzw. Daardoor kunnen ze zo goed als gratis werken.

Alleen de juridische dienst is een betalend nummer (1 euro per minuut voor de eerste 10 minuten, daarna gratis) en bij hulp door advocaten is het eerste uur kosteloos.

Concreet

Hulp vragen aan Dyzo betekent dat u met raad en daad zult bijgestaan worden. Ze nemen het beheer van uw bedrijf niet over maar ze helpen u op weg in het kluwen van mogelijkheden. Als zaakvoerder gaat u actief met dit advies aan de slag en beslist u over alle te nemen maatregelen.

De medewerkers zoeken met u naar de oorzaak van uw problemen (hoge kosten, slecht beheer, medische problemen, schuldenlast, …) en kijken hoe uw bedrijf kan gered worden. Daarom hebben ze veel informatie van u nodig en werken ze vraaggericht. Vaak moeten ze uw zakelijke administratie inkijken: uw boekhouding, uw fiscale en Btw-aangiften. Soms zijn er ook vragen over gevoelige onderwerpen zoals uw gezondheid en uw vermogen.

Bij financiële problemen zullen zij u niet betalen of uw schulden kwijtschelden. Ze zoeken met u naar manieren om uw cashpositie te versterken en helpen om de onderhandelingsmogelijkheden met uw kredietleverancier te verbeteren.

Juridisch helpen ze u om conflicten te voorkomen of om ze in der minne op te lossen. Is er toch een advocaat nodig, dan wegen zij met u de pro’s en contra’s van een gerechtelijke procedure af.

Lukt het niet meer om uw bedrijf te redden dan wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn: een overname, een faillissement of een stopzetting.

Kortom, Dyzo biedt u een luisterend oor, geeft u goede raad, helpt u opnieuw op weg. Zij garanderen dat wat u hen vertelt niet verder gaat. Door uw problemen te delen kunt u nieuwe energie vinden om er weer tegenaan te gaan. Aarzel dus niet om hen te contacteren.

 
Gepubliceerd op dinsdag 09 maart 2021
Dyzo

Openingsuren & contact

Organisatiebeheersing, strategisch & juridisch beheer

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 55
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina