naar top

Damme zet in op ventilatie

Stad Damme zet in op ventilatie. Een goede ventilatie is van groot belang voor een gezonde omgeving binnen. Om de nood aan ventilatie zichtbaar te maken, zet de stad in haar scholen en openbare ruimten 10 CO2-meters in.

De CO2-meters werden aangekocht binnen een groepsaankoop voor lokale besturen van het Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO) Brugge-Oostende. Het doel van de groepsaankoop is het werken en ontspannen in een binnenruimte zichtbaar gezonder te maken. Wanneer de lucht in een lokaal onvoldoende ververst, verhoogt de kans op besmettingen waaronder die met COVID-19. Een concentratie van meer dan 900 ppm CO2 is de norm.

De 10 meettoestellen in Damme zullen in de eerste plaats worden ingezet in de Damse scholen. Als de activiteiten in de cultuur-, sport-, jeugd- en andere infrastructuur opnieuw op gang mogen komen, zullen de meters ook daar worden ingezet.

De meters zullen maximum twee weken op een locatie ingezet worden en maximum twee per school. Zo wil het stadsbestuur voorzien in een vlotte rotatie en leren uit de metingen.

Gepubliceerd op donderdag 18 maart 2021