naar top

Damse speelpleintjes en pétanquevelden op hun paasbest

Tijdens de paasvakantie zal er opnieuw netjes kunnen worden gespeeld in Stad Damme. De stadsdiensten geven deze week de speelpleinen en pétanquevelden een opfrisbeurt.

Met het warmere weer, de latere zonsondergang en de aanbeveling om zoveel mogelijk activiteiten buiten te doen, verwacht de stad de volgende weken extra bezoekers op de speelpleinen. Volwassenen kunnen dan weer even verpozen aan de pétanquevelden. 

Op de speelpleinen De Boomgaard, Moerkerkebrug, Lapscheure, Poortstraat, Splithage en het Marollenplein werd extra zand aangevoerd en werd alle onkruid gewied.  

Pétanque is steevast populair in Damme. Met de warmere dagen in het verschiet, werden de 17 terreinen op 5 locaties opnieuw speelklaar gemaakt. Iedereen kan er vrij gebruik van maken. Inschrijven of lid zijn van een vereniging hoeft niet.  

Op de speelpleinen en aan de pétanquebanen zijn de preventieve maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan van kracht. De stad vraagt om een mondmasker te dragen als er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Bijeenkomsten van meer dan 4 personen zijn momenteel verboden.  

Gepubliceerd op vrijdag 02 april 2021
Speelplein Loco Sijsele

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 66
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina