naar top

Investeer mee in de nieuwe zonnepanelen op het Administratief Centrum

Samen met energiecoöperatie Beauvent plaatsen we binnenkort zonnepanelen op het dak van het Administratief Centrum in de Vissersstraat. Je kan vanaf maandag 21 juni financieel mee participeren en zo delen in de winst.

Samen met onze inwoners

Beauvent is een coöperatie van meer dan 5 600 burgers die investeert in hernieuwbare energie en in projecten voor energie-efficiëntie. Damme werkt samen met Beauvent zodat onze inwoners hun spaargeld kunnen inzetten voor hernieuwbare energie. Beauvent realiseerde via gelijkaardige samenwerkingen al zonne-installaties op gebouwen van andere steden en gemeenten.

Investeer mee

Op het dak van het Administratief Centrum komt er een zonne-installatie van 15 kWp (kilowattpiek). De opgewekte stroom zal voor 70 procent ter plaatste verbruikt worden.

Inwoners van Damme kunnen mee investeren in een nieuwe kapitaalsoproep voor twee projecten: zonnepanelen voor het Administratief Centrum Moerkerke en zonnepanelen voor de stelplaats van De Lijn in Oostende. Enkel mensen die nog geen aandelen van Beauvent bezitten, kunnen 1 aandeel van 250 euro kopen.

Verwar zo’n coöperatief aandeel niet met een beursgenoteerd aandeel dat je dagelijks kan kopen of verkopen aan de koers van de dag.

Wil je meer weten? Kijk nu al op www.beauvent.be/damme.  Intekenen op één aandeel kan vanaf maandag 21 juni om 10 uur. Lees hier wat belangrijk is voor je beslist.

Wacht niet te lang: alleen de eerste 600 kandidaten krijgen de kans om in te tekenen op deze kapitaalsoproep.

De coöperanten zijn mede-eigenaars van alle installaties van Beauvent. Ze ontvingen in de voorbije 15 jaar een dividend tussen 3,25 en 6 procent en kunnen nog van meer voordelen genieten. Ontdek ze hier.

Gepubliceerd op zondag 20 juni 2021