naar top

Nieuw e-loket www.1722.be voor niet-dringende brandweerhulp

Het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerhulp bij extreme weersomstandigheden is al sinds 2017 actief. Daar komt nu ook een e-loket bij: www.1722;be. In tegenstelling tot het betalende telefoonnummer zal het e-loket altijd beschikbaar zijn. Ook in Damme kunt u er gebruik van maken.

Het nieuwe e-loket wordt de meest efficiënte manier om hulp van de brandweer bij noodweer te krijgen voor niet-levensbedreigende situaties. Het loket handelt de aanvraag op dezelfde wijze af als een oproep naar het nummer 1722 maar dan digitaal. Elke aanvraag die via het nationaal loket wordt ingevuld, wordt verstuurd naar de juiste hulpverleningszone. Het e-loket werd sinds januari dit jaar uitgetest in samenwerking met alle brandweerzones van Oost-Vlaanderen. Nu is het voor het hele land beschikbaar.

In tegenstelling tot het telefoonnummer 1722 zal dit e-loket permanent beschikbaar zijn. Voorlopig zal het telefoonnummer 1722 nog altijd geactiveerd worden wanneer het KMI code geel, oranje of rood afkondigt. 

Gepubliceerd op donderdag 22 juli 2021
infografiek Wie bel ik als ik hulp nodig heb?

Openingsuren & contact

Noodplanning

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina