naar top

Huis-aan-huisophaling asbest Damme

Damme maakt werk van een versnelde afbouw van asbest. Nog tot eind 2022 kan u hechtgebonden asbest aan huis laten ophalen.

De aanwezigheid van asbest in en rond woningen houdt gezondheidsrisico’s in. Ook in Damme zijn er nog te veel gebouwen waarvan de daken en gevels bestaan uit asbestcementleien of –golfplaten. Damme maakt werk van een versnelde afbouw van asbest.

Wie deelneemt, hoeft zelf geen vervoer naar het recyclagepark te organiseren. Onze ophaler brengt het asbestafval rechtstreeks naar een erkende verwerker.

Concreet gebruikt u plaatzakken of kuubzakken of een container met containerbag. U vult deze met asbestgolfplaten en/of asbestcementleien. Nadien komt onze ophaler de zakken of container ophalen. Niet gratis, maar wel aan sterk verminderde tarieven door de tijdelijke ondersteuning van Vlaanderen. Tot 80% goedkoper.

De plaatzakken of kuubzakken haalt u af bij de milieudienst na het maken van een afspraak. Deze zakken kosten 30 euro/ stuk (vanaf 2de plaatzak: 20 euro/stuk).

De container met containerbag wordt bij u thuis geleverd na betaling van het dienstverleningstarief van 170 euro/container. Ook hiervoor maakt u een afspraak met de milieudienst.

Samen met de betaling van de container en de plaatzakken of kuubzakken ontvangt u 2 sets beschermingsmiddelen en een handleiding. Een set beschermingsmiddelen (PBM) bestaat uit een stofmasker type P3, een wegwerpoveral en -handschoenen.

Alle info over het veilig verwijderen van asbest vindt u op onze website (https://www.damme.be/thema/3121/asbestcement).

Alle info over de huis-aan-huisophaling van het asbest vindt u op huis-aan-huisophaling

Gepubliceerd op woensdag 14 september 2022
asbest dak

Openingsuren & contact

IVBO

adres
Pathoekeweg 418000 Brugge
Tel.
050 45 63 11
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina