naar top

Openbaar onderzoek Digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en publieke grachten

Van 1 september 2021 tot en met 28 februari 2022 kunt u het ontwerp van de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten inkijken en becommentariëren.
De oude, analoge atlassen van de onbevaarbare waterlopen die het juridisch statuut van de waterlopen vastleggen, worden vervangen door een digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten. De informatie in het ontwerp voor de digitale atlas is afkomstig uit de oude analoge atlassen, de Vlaamse Hydrografische Atlas (VHA) en bijkomende opmetingen van waterlopen of grachten door de waterloopbeheerders.
 
Mogelijks komt de informatie in het ontwerp van de digitale atlas niet volledig overeen met de situatie op het terrein, bijvoorbeeld omdat de waterloop of publieke gracht plaatselijk verlegd is of omdat de oever ingericht werd. Daarom wordt het ontwerp voorgelegd via een openbaar onderzoek. Stelt u vast dat de loop, de breedte of de diepte van een waterloop of publieke gracht in uw  buurt niet overeenkomt met de weergave in de digitale atlas, dan horen wij dat graag. Op die manier kunnen wij samen de kwaliteit van de atlas verbeteren.
 
Alle informatie is te raadplegen op de pagina op de site van www.integraalwaterbeleid.be
Opmerkingen kunt u via dezelfde website indienen of overmaken aan de dienst Omgeving.
Gepubliceerd op woensdag 01 september 2021
Afbeelding Openbaar onderzoek Digitale atlas

Openingsuren & contact

Wonen & Werken - Omgeving

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 68
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina