naar top

WK2021 - Mobiliteit voor inwoners van Stad Damme - algemeen

Veel inwoners van Stad Damme stellen zich de vraag hoe ze per wagen hun bestemming kunnen bereiken in de periode 18-22 september als de UCI Road World Championships Flanders 2021, de wereldkampioenschappen tijdrijden, Stad Damme en de regio aandoen. Dit zijn de grote lijnen:

Enkel op deze momenten zijn er op Dams grondgebied tijdelijke verkeersmaatregen van kracht:

  • zaterdag 18 september 2021 van 7 tot ongeveer 11.30 uur
  • zondag 19 september van 9 tot ongeveer 17.30 uur
  • maandag 20 september van 8.40 tot ongeveer 17.15 uur
  • dinsdag 21 september van 8.30 tot ongeveer 17.30 uur
  • woensdag 22 september van 12.25 tot ongeveer 17.15 uur

Kijk op de kaart.

Moet u een rood gekleurde weg op of over. U zult een omweg moeten volgen: gebruik de groene lijn.

De groene lijn is een traject om van de ene naar de andere kant van de WK-zone te rijden. Dit traject blijft altijd open. Knokke-Heist is enkel bereikbaar via de A11.
De A11 is de enige weg om ten noorden van Brugge de wedstrijdparcours te kruisen tijdens de periode vanaf 2 uur voor tot na elke wedstrijd of training. 
Hoeke en Oostkerke-centrum blijven ontsloten via de Damse Vaart-Oost. De verbinding Leopoldsvaart-Oost/Damse Vaart-Oost blijft altijd open. 

Woont of werkt u langs een rood gekleurde weg of in het rood gekleurde gebied? Er zijn periodes dat u met de wagen uw woning, bedrijf of terrein niet kunt verlaten en bereiken. Te voet of met de fiets kunt u het rode gebied wel uit of in op bewaakte oversteekplaatsen. Bewoners van Damme-centrum kunnen het centrum met de wagen altijd verlaten. Meer info

Informatie nodige over de mobiliteit in de buurgemeenten:

Gepubliceerd op zaterdag 04 september 2021