naar top

Jouw zonnepanelen op het dak van het Administratief Centrum

Onze stad ging in zee met energiecoöperatie Beauvent voor de plaatsing van zonnepanelen op het dak van het Administratief Centrum in de Vissersstraat. Tientallen Dammenaars participeren en delen zo in de winst.

Beauvent is een West-Vlaamse coöperatie van duizenden burgers die investeert in hernieuwbare energie en in projecten voor energie-efficiëntie. Damme werkt samen met Beauvent zodat onze inwoners hun spaargeld kunnen inzetten voor hernieuwbare energie.

De zonnepanelen op het dak van het Administratief Centrum zijn ons eerste gezamenlijke project. Ons stadsbestuur koopt de zonnestroom voor een voordelige prijs aan bij Beauvent. Onze administratieve diensten verbruiken liefst 70 procent van de geproduceerde stroom ter plaatse. 

We kregen een fraaie luchtfoto van ons dak mét de nieuwe zonnepanelen. De 39 geplaatste zonnepanelen zijn goed voor 15 kilowattpiek (kWp). Dat is drie tot vier keer zoveel als een doorsnee huishoudelijke installatie.

De kapitaalsoproep voor nieuwe zonnepanelen op ons administratief centrum en op een gebouw van De Lijn in Oostende is intussen volstort. Beauvent heeft er 600 nieuwe coöperanten bij waarvan 53 Dammenaars.

Zij kochten allen één aandeel van 250 euro maar kunnen in de toekomst bijkomende aandelen kopen bij een nieuwe kapitaaloproep.

Gepubliceerd op dinsdag 28 september 2021
zonnepanelen op dak ACM

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 66

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina