naar top

Frederiek Van Pamel fleurt opnieuw Winter in Damme op

Damme steekt tijdens de komende kerstvakantie opnieuw in een winters sfeertje. Voor de vierde keer op rij doet het stadsbestuur daarvoor beroep op de Brugse bloemendecorateur Frederiek Van Pamel.

Van Pamel keert na de coronapauze vorig jaar terug om de voormalige zorgsite, nu NEST Stadslab Damme, op te fleuren. Tijdens de vorige editie 2019-2020 mocht Wintersfeer in Damme 11.000 bezoekers verwelkomen.

Van donderdag 23 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 wordt Damme opnieuw gaststad voor de bloemencreaties van Frederiek Van Pamel. De internationaal gerenommeerde bloemenkunstenaar zal opnieuw het historische Sint-Janshospitaal en aansluitende gebouwen opfleuren. De gebouwen zijn intussen ingenomen door NEST Stadslab Damme.

“We zijn al enkele jaren bezig om de belevingswaarde in de winterperiode te verhogen”, zegt schepen Rik Strubbe. “We spelen daarmee in op een vraag van de lokale horecaondernemers en handelaars. Zij kunnen inspelen op de groeiende bezoekersstroom.”

Stad Damme staat voor de grote uitdaging om haar publiek domein en patrimonium op te waarderen. “Dit jaarlijks winterevenement beklemtoont de waarde van onze historische stadskern”, vult burgemeester Joachim Coens aan. “Het evenement past ook perfect in de sfeer die we wensen bij ons streven om een onthaaste stad te worden en het internationale keurmerk Slow City te behalen.”

“De locatie spreekt me aan”, vertelt Frederiek Van Pamel. “De stad liet recent enkele aanpassingswerken uitvoeren aan het Sint-Janshospitaal en die scheppen nieuwe mogelijkheden. Ook de voormalige kleine rusthuiskamers schikken zich goed om ermee aan de slag te gaan. Sfeer en beleving zullen opnieuw centraal staan. We gaan van kunstzinnig naar romantisch. Wintersfeer in Damme blijft is voor mij en mijn team vrijwilligers telkens opnieuw een uitdaging.”

Wintersfeer in Damme is van donderdag 23 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2021 dagelijks toegankelijk.  Tickets kosten € 6 of € 3 voor kinderen -12 jaar en Dammenaars.

Kijk op www.winterindamme.be voor meer info.

Gepubliceerd op woensdag 06 oktober 2021
Foto Voorstelling Wintersfeer in Damme 2021

Openingsuren & contact

Toerisme Damme

adres
Jacob van Maerlantstraat 38340 Damme
Tel.
050 28 86 10
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina