naar top

Theatervoorstelling Zwins – Cultuurfabriek – 13 januari 2022 – 20 uur

Er zijn nog een paar tickets te verkrijgen voor de theatervoorstelling Zwins op donderdag 13 januari 2022 om 20 uur in de Cultuurfabriek. Zwins is een tragikomisch stuk over 2 vrouwen in een landbouwbedrijf. Een aanrader van formaat.

Het stuk

Zwins speelt zich af in … een varkenshouderij. Er staan twee vrouwen op de dorpel. Of staan ze met hun rug tegen de muur? Lien De Graeve en Janne Desmet spelen twee boerendochters die uit elkaar zijn gegroeid. De intelligentste bemachtigde een topjob in de Belgische industrie, de nuchterste probeert de familiale varkensboerderij van de afgrond te redden. Een inspecteur komt haar boekhouding uitspitten. Ook een zwijnestal zo blijkt. De levens van de kibbelende zussen puilen uit van de frustraties. Ze wroeten zich door een stal vol regels, papieren, varkens en voeders. Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel want “Er is maar één weg en ’t is vooruit. ’t Zijn maar de kiekens die achteruit scharten. Tegenslagen heb je overal, een boer spartelt alleen wat langer dan een ander.”

Zwins is een vlekkeloze beestenboel met een menselijk hart. Het is een knappe diagnose van een noodlijdende vee-industrie, waar oude waarden als ambacht en arbeid niet langer volstaan om de papieren rompslomp, de overregulering en de druk van de markt het hoofd te bieden.

In het West-Vlaams

Theatermakery Het Eenzame Westen ging de boer op en had diepte-interviews met 12 varkensboerinnen uit de regio Zwevegem. Dat rijke materiaal vormt de basis voor het stuk. Vandaar ook dat in deze tragikomische voorstelling Zwevegems gesproken wordt. Deze taal is ook in Damme perfect verstaanbaar.

Tickets en info

Wilt u van dit smakelijke stuk genieten, bestel dan snel nog tickets. Dat kan aan de UITbalie van de Cultuurfabriek en via de webshop.

Tickets kosten 18,00 euro (basistarief) of 15,00 euro (kortingstarief = groepskorting + 10 personen, -25 jaar, houders European Disability Card).

Daarvoor kunt u het niet laten.

Corona

Omwille van Corona kunnen op de avond zelf algemene of lokale Covid-maatregelen van kracht zijn. Welke maatregelen dit zullen zijn, kunnen we nu nog niet meedelen. U brengt dus best een mondmasker en uw Covid Safe attest mee. U kunt de maatregelen ook nakijken op de stadswebsite.

Gepubliceerd op zaterdag 06 november 2021
Theater

Openingsuren & contact

Ondernemen

adres
Vissersstraat 2A8340 Damme
Tel.
050 28 87 55
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina