naar top

Voormalig wereldkampioene Nicky Degrendele roept op om zichtbaar te zijn in het verkeer

Baanwielrenster Nicky Degrendele roept alle fietsers op om zichtbaar te zijn in het verkeer. Ze is het gezicht van de negende editie van de campagne 'Ej me velo gezien!?' van de politiezone Damme/Knokke-Heist.

"Ik train regelmatig op de weg en weet dus hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn en met een verkeersveilige fiets op pas te gaan", weet Degrendele. "Een goede fietsverlichting en fluorescerend materiaal maken al een groot verschil." De voormalig wereldkampioene in de keirin-discipline roept alle jongeren op om hun fiets voor meer zichtbaarheid te pimpen. "Doe eens zot met je fiets zodat je goed zichtbaar bent in het verkeer", lacht ze. Wie zijn fiets pimpt en met de hashtag #PimpYourBike op sociale media publiceert, maakt kans op een prijs. 

Ej me velo gezien!? is een campagne van de politiezone Damme/Knokke-Heist in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen, Stad Damme en de gemeente Knokke-Heist. 

Bij politiecontroles naar aanleiding van de vorige editie liep 1 op 5 fietsers tegen de lamp omdat hun fiets niet verkeersveilig was. Bij de controles in de basisscholen in de zone tijdens de maand oktober waren meer dan 1 op 3 fietsen niet verkeersveilig. Vooral koersfietsen en mountainbikes voldoen vaak niet. Ook sportieve fietsen moeten bij duisternis uitgerust zijn met verlichting en reflectoren. 

"De roep naar meer verkeersveiligheid is groot en we hebben daar als stad oren naar. Maar echt veilig verkeer is een gedeelde verantwoordelijkheid. Daarom is deze oproep aan de fietsers belangrijk. Laat je zien voor het te laat is", besluit burgemeester Joachim Coens.

Meer info

Gepubliceerd op maandag 22 november 2021