naar top

Sijseelse buurten op Hoplr smelten samen

Op 6 december 2021 smelten de buurten Sijsele-Noord en -Zuid op het buurtnetwerk Hoplr samen. Het onafhankelijke netwerk is al 2 jaar actief in Damme. Er zijn al meer dan 1200 huisgezinnen bij aangesloten. De samensmelting maakt meer interactie en burenhulp mogelijk.

Het Belgische buurtnetwerk Hoplr heeft als doel om buurten te versterken. Het brengt via haar app of website buren met elkaar in contact om spullen te lenen, buurtnieuwtjes te delen, samen activiteiten te doen of om hulp te vragen. Via de Lokale Gids zijn lokale ondernemers en verenigingen zichtbaar.

De buurt Sijsele-Noord telt intussen 337 leden, Sijsele-Zuid 180 leden. De buurten Sijsele-Noord en Sijsele-Zuid zullen op 6 december 2021 samensmelten tot de nieuwe buurt ‘Sijsele’. De grens tussen de twee, het Oud Spoorwegpad, was wat artificieel. Door de samensmelting kan de interactie in Sijsele nog toenemen en zullen heel wat inwoners nieuwe buren leren kennen.

Ontmoeten en helpen

Twee jaar geleden stapte Stad Damme mee in het Hoplr-verhaal. “Ons doel is om onze inwoners de kans te geven om elkaar online te leren kennen en ze aan te zetten om elkaar te ontmoeten om samen dingen te doen of elkaar te helpen”, zegt burgemeester Joachim Coens. “Beter een goede buur dan een verre vriend, weet je wel.

Sinds de start in 2019 zijn 29% van de Damse huisgezinnen aangesloten binnen vier buurten. Samen plaatsten de Hoplr-buren al 2 225 berichten en 13 015 reacties. Via de burenhulpfunctie hebben al 27 inwoners zich opgeheven voor vrijwilligerswerk in de stad.

Berichten en bevragen

Stad Damme gebruikt Hoplr om te berichten over werken, evenementen, de afvalophaling, enz. of om een buurt te bevragen. Het bestuur kan berichten delen en ontvangen maar heeft zonder toestemming van de auteur geen inkijk in de gesprekken. Zo deelden inwoners de voorbije 2 jaar een pak ideeën, vragen en meldingen met het stadsbestuur.

“Hoplr is voor onze communicatie – en sociale dienst een belangrijk middel geworden om de inwoners te bereiken. We willen hier verder op inzetten en via Hoplr ook participatieprojecten opzetten”, duidt schepen voor participatie en sociale zaken Filip Babylon.

Aansluiten?

Zin om aan te sluiten, installeer de Hoplr-app op smartphone of tablet of surf naar www.hoplr.com.

Gepubliceerd op donderdag 25 november 2021
illustratie Hoplr

Openingsuren & contact

Communicatie & dienstverlening

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 50
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina