naar top

Informatie die u op uw website of Facebookpagina moet vermelden

Hebt u een website of een Facebookpagina dan moet u daar als ondernemer een aantal zaken verplicht op vermelden.

Website of Facebookpagina

Een onderneming kan vandaag bijna niet meer zonder een eigen website of Facebookpagina. Klanten en leveranciers vinden zo gemakkelijker de weg naar uw bedrijf.

Verplichte informatie

U moet op uw website of Facebookpagina een aantal zaken verplicht vermelden, zelfs wanneer u geen producten of diensten via deze weg verkoopt. Het gaat om informatie die uw klanten helpt om uw onderneming te identificeren. Het kan het vertrouwen in uw zaak alleen maar ten goede komen. Deze verplichtingen gelden ook wanneer u een vrij beroep uitoefent.

Volgende informatie moet u verplicht vermelden:

 • Naam
  Dit is de naam van uw onderneming. Heeft uw onderneming geen aparte naam, vermeld dan uw eigen naam.
 • Adres
  Dit is het adres waar uw onderneming gevestigd is.
  Hebt u een vestiging op een ander adres, vermeld dit dan eventueel ook.
 • Contactgegevens
  Dit kan een telefoonnummer en/of een e-mailadres zijn.
 • Ondernemingsnummer
  Dit is het unieke identificatienummer van uw onderneming. Het werd u toegekend bij uw inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).
 • Btw-nummer
  Wanneer uw activiteit onderworpen is aan btw, dan moet u uw btw-nummer vermelden als BTW BE + uw ondernemingsnummer
 • Toezichthoudende autoriteit
  Wanneer u voor uw handelsactiviteit een sectorspecifieke vergunning nodig hebt, vermeld dan de gegevens van de bevoegde toezichthoudende autoriteit.
 • Gereglementeerd beroep
  Oefent u een gereglementeerd beroep uit, vermeld dan uw beroepsvereniging en uw beroepstitel en verwijs naar de beroepsregels.
 • Gedragscode
  Heeft uw onderneming een gedragscode ondertekend, vermeld dit dan en zeg erbij waar deze te raadplegen is.

Online verkoop

Wanneer u via uw website of Facebookpagina producten verkoopt, moet u veel meer wettelijk verplichte informatie vermelden. Dit zijn onder andere de belangrijkste kenmerken en de totale prijs van uw producten, de garanties, de wijze van betaling en levering. U moet uw product binnen de 30 dagen aan uw klant bezorgen. Een klant heeft 14 dagen de tijd om zich te bedenken en stuurt hij uw product terug, dan moet u dit binnen de 14 dagen terugbetalen. Dit moet duidelijk op uw website vermeld worden. Ook al is het vermelden van algemene voorwaarden niet verplicht, u doet het beter wel. Nog beter is ze ook in uw bevestigingsmail te zetten.

Online contactformulier

Gebruikt u een online contactformulier vergewis u dan van de specifieke voorwaarden waaraan dat gebonden is. Zo is het onder andere ten strengste verboden om vooraf vakjes aan te vinken en moet de klant altijd zelf toestemming geven om bijvoorbeeld uw e-mails te ontvangen.

Gepubliceerd op dinsdag 11 januari 2022
website

Openingsuren & contact

Ondernemen

adres
Vissersstraat 2A8340 Damme
Tel.
050 28 87 55
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina