naar top

Aanpassing dienstregeling De Lijn in Den Hoorn vanaf 12 mei

De Lijn kan een veilige kruising van de N49 aan Waterpolder in Den Hoorn niet garanderen en past haar dienstregeling voor de lijnen 45, 62 en 98 aan. De aanpassing gaat in op donderdag 12 mei en zal duren tot het einde van de werken in de Hoornstraat, voorzien eind 2022.

De lijnbus zal vanaf donderdag 12 mei 2022 de N49-expressweg niet meer rechtdoor kruisen maar omrijden naar een kruispunt waar dit veiliger kan. Dit zal impact hebben op de doortochttijden en de bediening van een aantal haltes.

OPGELET! De informatie op de routeplanner van De Lijn zal vermoedelijk pas vanaf 16 mei aangepast zijn. 

Lijn 45

In de richting van Maldegem zal de bus eerst Middelburg bedienen en daarna Moerkerke. 

Vanuit Knokke richting Maldegem: de bus rijdt zijn normale reisweg tot kruispunt N49xHoornstraat. Daarna rijdt hij rechtdoor op de N49, links Waterpolder, bediening Middelburg, opnieuw via Waterpolder naar N49, rechts N49, U-draai t.h.v. kruispunt Hoornstraat, rechts Waterpolder, rechts Maleise Weg, links Hoornstraat, normale reisweg i.f.v. de bediening van Moerkerke. Daarna rijdt de bus via Waterpolder naar N49, rechts N49 en dan verder normale reisweg richting Maldegem.

Vanuit Maldegem richting Knokke: De bus zal na de bediening van Middelburg de N49 richting Knokke oprijden om een U-bocht te maken op het kruispunt aan de Hoornstraat. Daarna rijdt de bus Waterpolder in om Moerkerke te bedienen. Vanuit Moerkerke rijdt de bus via de Leopoldsvaart-Oost, Molentje en Vredestraat naar Lapscheure. 

Lijn 62

De reisweg van de eerste rit naar Brugge (normaal vertrek 6.41 uur in Middelburg) en de laatste rit van/naar Brugge (18.39 uur op 't Zand en normaal 19.12 uur in Middelburg) wordt beperkt tot Moerkerke in plaats van Middelburg. De laatste bus naar Brugge zal om 19.20 uur vertrekken vanaf halte Moerkerke-Den Hoorn. 

De ritten die normaal vertrekken vanaf of eindigen aan de halte Moerkerke-Sint-Ritakerk vertrekken vanaf of worden beperkt tot de halte Moerkerke-Den Hoorn. 

De bus richting Middelburg slaat na het bedienen van Moerkerke aan Waterpolder rechts af op de N49 en maakt een U-beweging in Maldegem alvorens Middelburg te bedienen.

Avondlijn 98

De ritten van de avondlijn worden beperkt tot de halte Moerkerke De Eendracht. 

Meer info

www.delijn.be

Gepubliceerd op dinsdag 10 mei 2022
Logo De LIjn

Openingsuren & contact

De Lijn West-Vlaanderen

adres
Nieuwpoortsesteenweg 1008400 Oostende
Tel.
059 56 52 11

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina