naar top

Bent u voorbereid op een cyberaanval?

Om kmo’s en zelfstandigen te sensibiliseren voor cyberbeveiliging lanceerde de FOD Economie de Cyberscan. Dit is een tool voor een digitale zelfevaluatie van uw bedrijf en met praktisch advies om u beter bestand te maken tegen cyberaanvallen.

Allemaal digitaal

Sociale netwerken, e-mails, websites, elektronische facturatie, cloud-opslag, webshops, … Ze zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse manier van werken. U bent met uw bedrijf digitaal aanwezig op meer plaatsen en met meer toepassingen dan u denkt.

Digitale veiligheid

Helaas gaat deze aanwezigheid ook gepaard met kwaadwillige praktijken. Bijna een kwart van de Belgische kmo’s had reeds te maken met IT-beveiligingsincidenten. Met als gevolg: geblokkeerde websites, vernietigde of beschadigde gegevens, diefstal en gebruik van vertrouwelijke gegevens. Digitale veiligheid gaat ieder van ons aan. Daarom is het van belang dat iedereen zijn eigen digitaal beschermingsniveau beter leert kennen. Vaak ontbreekt het bedrijven echter aan kennis en middelen om zich goed te beschermen.

Cyberscan

De FOD Economie lanceert de Cyberscan. Het is een instrument voor zelfstandigen en kmo’s om een digitale zelfevaluatie te doen. Het is een praktische en leerzame tool om u bewust te worden van de risico’s die u loopt en om voor uw bedrijf in te schatten wat de mogelijkheden zijn om u beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Aan de hand van heel wat informatie en 20 vragen krijgt u in ongeveer 20 minuten een beeld van de cyberbeveiliging van uw bedrijf. Verdeeld over 8 thema’s leert u onder andere uw digitale aanwezigheid te inventariseren en te analyseren, welke beveiligingsprocedures er bestaan, hoe u zich beter kunt verdedigen, wat het belang is van goede back-ups en waarom u uw digitale systemen up-to-date moet houden. Na het doorlopen van de scan ontvangt u tips en checklists om de aanbevolen maatregelen echt uit te voeren.

Gepubliceerd op zaterdag 14 mei 2022
cyberaanval

Openingsuren & contact

Ondernemen

adres
Vissersstraat 2A8340 Damme
Tel.
050 28 87 53
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina