naar top

Gratis veiligheidsaudit op uw bedrijf

De land- en tuinbouwsector staat op de derde plaats wat ongevallen risico’s betreft. Een gezonde en veilige werkomgeving is nochtans niet te onderschatten. U kunt bij Prevent Agri een gratis veiligheidsaudit aanvragen om de gevaren op uw bedrijf vast te stellen.

Prevent Agri

Prevent Agri is een gezamenlijk initiatief van de sociale partners van de Groene Sectoren en het wordt financieel mogelijk gemaakt door de Sociale fondsen tuinaanleg, tuinbouw en landbouw. De hoofdopdracht bestaat erin het welzijn van de werknemers op de werkvloer van de groene sectoren te bevorderen. Daarom verzamelen ze zoveel mogelijk kennis en brengen deze op een toegankelijke en praktische manier naar de verschillende bedrijven.

Trieste derde plaats

Nu we allemaal meer en meer begaan zijn met een duurzame leef- en werkomgeving, voedselveiligheid en dierenwelzijn zouden ook veiligheid en gezondheid hoog op de agenda van de bedrijven moeten staan. Een gezonde en veilige werkomgeving is immers niet te onderschatten. De land- en tuinbouwsector staat helaas op de derde plaats wat ongevallen risico’s betreft. Ook het aantal beroepsziekten ligt vrij hoog. Ongevallen in de sector hebben meestal zware materiële en financiële gevolgen. Niet alleen voor het slachtoffer maar ook voor zijn of haar familie. Daarenboven geven slechte arbeidsomstandigheden soms aanleiding tot lange termijnklachten.

Wetgeving

In België bestaat heel wat wetgeving betreffende de veiligheid en de gezondheid op het werk. Daardoor is de regelgeving niet altijd duidelijk. Een pak verplichte preventieve maatregelen hebben nochtans tot doel arbeidsongevallen en beroepsziekten te vermijden. Voor u als landbouwer is het niet altijd evident om al deze maatregelen te kennen en toe te passen.

Gratis audit

Hebt u geen idee hoe u aan de toepassing van de maatregelen moet beginnen? Weet u niet of u volledig in orde bent met de wetgeving? En waar de risico’s op uw bedrijf zich bevinden? Dan kunt u bij Prevent Agri een gratis veiligheidsaudit aanvragen. U krijgt nadien een praktisch verslag met wat de risico’s zijn en hoe u ze aanpakt. Vul het aanvraagformulier op de website in en men neemt contact met u op voor een afspraak.

Gepubliceerd op zaterdag 14 mei 2022
Prevent Agri

Openingsuren & contact

Ondernemen

adres
Vissersstraat 2A8340 Damme
Tel.
050 28 87 53
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina