naar top

ILVO oproep aan landbouwers: boeren en burgers

ILVO vraagt aan zo veel mogelijk landbouwers om de vragenlijst van het project “Boeren en Burgers” in te vullen. Het doel is om de visie van landbouwers met betrekking tot burgerparticipatie in kaart te brengen.

Boeren en burgers

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) is bezig met de operationele groep “Boeren en Burgers”. Het is een project dat in 2021 en 2022 loopt met de bedoeling de visie van zoveel mogelijk landbouwers van verschillende sectoren met betrekking tot burgerparticipatie in kaart te brengen.

Vragenlijst

Via een vragenlijst peilt men naar de mening over verschillende vormen van samenwerking tussen burger en boer en naar persoonlijke ervaringen rond het werken met burgers. Welke barrières ervaren de landbouwers en wat zijn de voordelen? Hoe kunnen burgers een positieve rol spelen in de landbouw en welke samenwerkingen zijn mogelijk? Enkele voorbeelden van samenwerking zijn: buurtbewoners die een handje toesteken; burgers die mee investeren in grond of zonnepanelen, die willen instappen in een coöperatie of die willen bijleren.

De gegevens uit de vragenlijst worden meegenomen in een rapport waarin ILVO een reeks doorbraken probeert in kaart te brengen rond een sterke samenwerking tussen de landbouw en de maatschappij.

Maak kans op een bon

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. En u maakt kans op een van de 5 bonnen van 150 euro te besteden in een landbouwwinkel naar keuze.

Gepubliceerd op vrijdag 13 mei 2022
bevraging

Openingsuren & contact

Ondernemen

adres
Vissersstraat 2A8340 Damme
Tel.
050 28 87 55
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina