naar top

Retroactieve premie voor zonnepaneleneigenaars die te veel prosumententarief betaalden

Had je al voor 1 januari 2021 zonnepanelen én kreeg je een digitale meter voor 1 juli 2022? Je kan nu een premie vragen als je te veel prosumententarief betaalde.  

Sommige eigenaars van zonnepanelen hebben te veel prosumententarief betaald door de abrupte overgang van het systeem met terugdraaiende teller naar het systeem zonder terugdraaiende teller. Die abrupte overgang was een gevolg van het arrest van het Grondwettelijk Hof van 14 januari 2021 dat de regeling van de virtueel terugdraaiende teller vernietigde.

Om dit financiële nadeel te compenseren kan je tot 31 december 2022 een premie aanvragen via het premieloket van Fluvius.

Die premie geldt voor eigenaars van zonnepanelen die tot en met 30 juni 2022 een digitale meter kregen. Ook bedrijven kunnen de premie krijgen op voorwaarde dat het gaat over een kleine “huishoudelijke” zonnepaneleninstallatie.

Het premiebedrag hangt af van het vermogen van de omvormer van de zonnepaneleninstallatie, het moment van plaatsing van de digitale meter en van de maand van jouw laatste jaarafrekening (voorafgaand aan de plaatsing van de digitale meter). Je kan tot 170 euro krijgen. Er zijn ook situaties waarbij de berekening uitkomt op 0 euro. Welk bedrag je mag verwachten, kan je eenvoudig berekenen met de simulator. 

 

Meer informatie
Gepubliceerd op donderdag 01 september 2022
figuurtje met zonnepanelen

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 68
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina