naar top

Zet een lokale struik of boom in je tuin via samenaankoop ‘Behaag je tuin’

Ook dit jaar kan u via de actie ‘Behaag je tuin’ deelnemen aan de samenaankoop van streekeigen bomen en struiken. Op die manier helpt u onze vogels, bijen, vlinders en kleinere zoogdieren die er hun nest-, rust- en voedselgelegenheid vinden.

De actie ‘Behaag je tuin’ kiest ervoor om enkel planten aan te kopen die eigen zijn aan onze streek. Elke plant draagt zo het label ‘plant van hier’, dat door de gelijknamige organisatie wordt uitgereikt. Streekeigen soorten zijn autochtone soorten die al heel lang in onze gebieden voorkomen, en dus goed aangepast zijn aan ons klimaat en onze bodem.

De overlevingskansen van zo’n planten zijn groter dan die van ingevoerde soorten. Bovendien is de bloeicyclus van deze planten afgestemd op de noden van onze lokale fauna. Wilt u weten welke plantsoort het beste past bij de ruimte en grondsoort bij u thuis? Bekijk dan zeker eens www.bomenwijzer.be, zo ontdekt u welke plant een perfecte match is voor uw tuin!

Bestellen tot 10 november. Er zijn 2 afhaalmomenten voorzien in het Tillegembos in Brugge, vrijdag 8 december of zaterdag 9 december.

Meer info of bestellen via: www.behaagjetuin.be

Klimaatdoelstellingen 2030

Wanneer u beplanting aankoopt met deze actie, kan u deze ook laten registreren op www.groenblauwpeil.be, daar volgt de stad alle klimaatacties mee op. Zo halen we samen de doelstellingen van 2030.

Gepubliceerd op woensdag 13 september 2023