naar top

Nog één maand om uw verwarmingspremie van 100 euro aan te vragen

Door de stijgende energieprijzen heeft de federale regering een éénmalige verwarmingspremie van 100 euro toegekend. Bij de meeste gezinnen werd die automatisch toegekend door de energieleverancier. Gebeurde dit niet, dan heeft u nog één maand om deze zelf aan te vragen.

Elk gezin dat op 31 maart 2022 een contract voor elektriciteit had voor zijn woonplaats, heeft recht op die éénmalige federale verwarmingspremie van 100 euro. 

Bent u niet zeker of u deze premie ontving? Controleer dan uw facturen tussen 15 april en 31 juli 2022. De premie werd in de meeste gevallen in die periode toegekend. Vond u niets terug in uw facturen of kreeg u geen creditnota, dan kan u nakijken of u wel recht heeft op de verwarmingspremie. Dat kan via de online toepassing op de website van de FOD Economie.

Doe een aanvraag

Heeft u recht op de verwarmingspremie, dan kan u tot en met 14 oktober 2022 uw aanvraag indienen. Dat kan op twee manieren. Uw aanvraag kan online ingediend worden, of op papier.

De FOD Economie behandelt uw aanvraag zo snel mogelijk. U ontvangt een e-mail of brief waarin staat dat uw aanvraag wordt goedgekeurd of geweigerd. Bij een weigering wordt de reden van weigering opgegeven. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan informeert de FOD Economie de elektriciteitsleverancier waarmee u op 31 maart 2022 een contract had. Die leverancier schrijft uw verwarmingspremie zo snel mogelijk over op uw bankrekening.

Een aanvraag online indienen

Gepubliceerd op dinsdag 20 september 2022
Vraag nu uw verwarmingspremie aan

Openingsuren & contact

De Woonwinkel

adres
Brouwerijstraat 48340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 25 01 38
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina