naar top

NEST Stadslab Damme organiseert nocturne op 24 november

NEST Stadslab Damme organiseert op 24 november een nocturne bij de expo History of the Future. Er is een gegidste rondleiding door curator Han Decorte met aansluitend een vlascelloconcert van Lode Vercampt.

Bezoek de expo History of the Future en bewonder de werken van hedendaagse kunstenaars die het geheugen van morgen opzoeken en de gedachte aan wat herinnerd wil worden koesteren. Ga mee op stap met de curator om 18.30 uur en geniet daarna van de virtuositeit van Lode Vercampt die op de vlascello van Tim Duerinck nieuwe kleuren en emoties tevoorschijn tovert. De rondleiding en het concert zijn gratis. Toegang tot de expo is €6, met voor Dammenaars, studenten, kinderen jonger dan 12, en houders van een EDC een voordeeltarief van €3.

Concert

Lode Vercampt is een klassiek cellist die op negenjarige leeftijd al laureaat was van de wedstrijd Jeunes Talent. Hij pendelt tussen concert- en theaterpodia en speelde en schreef muziek voor verschillende theaterproducties waarvan de reisvoorstellingen hem naar diverse locaties in Amerika, Japan, Europa en Taiwan brachten. Maar hij deelde ook het podium met Gorki, Jo Lemaire, Johan Verminnen en Dirk Blanchard.

Unieke vlascello

Op deze avond zal hij een mix brengen van oud en nieuw, klassiek en experimenteel. Het concert start om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Speciaal voor deze nocturne zal Lode Vercampt de vlascello van Tim Duerinck bespelen. Duerinck is geen klassieke instrumentenbouwer, maar gaat op zoek naar nieuwe materialen en vormen om unieke muziekinstrumenten te bouwen. Op uitnodiging van het Texture museum bouwde Tim vijf maanden lang aan een cello in vlascomposiet. Kom het duurzaam instrument van dichtbij bekijken dat ook uitermate goed blijkt te klinken.

Meer info

Gepubliceerd op woensdag 16 november 2022
Expo History of the Future

Openingsuren & contact

UiTbalie @ Cultuurfabriek

adres
Stationsstraat 228340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 28 84 55
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina