naar top

Week van de Poëzie 2023 | Jong & oud viert samen feest rond het thema vriendschap

Een groot poëziefeest dat start met een gedichtendag, jong en oud toont wat vriendschap voor hen betekent in woord, kleur en/of beeld en dit alles samen wordt gebracht in één 'groot Dams vriendschapsgedicht' tijdens een Poëziehappening. Geniet ook van een familievoorstelling, de poëzietuin en expo.

Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt. Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

Bezorg ons in woord en/of beeld wat vriendschap voor jullie betekent op een tekening samen met de kleine prins

Maak jong en oud, vrienden en/of familie warm om aan de slag te gaan! Want een kleine prins zal samen met jullie, Damme en ver buiten de stadsgrenzen, laten voelen, tonen of verwoorden wat VRIENDSCHAP voor jullie betekent. Ga dus creatief aan de slag en maak van dit beeld een pareltje met kleur en/of woord.

  • Tekeningen worden bedeeld via de Damse scholen, Cultuurfabriek, Damse boekhandels en BiB of download de tekening hier.

  • Tekening ten laatste indienen op 1/02/2023 tijdens de openingsuren in de Cultuurfabriek, BIB Sijsele of Moerkerke of kom deze persoonlijk tijdens de Poëziehappening - meer info zie verder - afgeven.

26 JAN '23 | GEDICHTENDAG
Officiële startdag Poëzieweek

Meer hierover op poezieweek.com.

1 FEB '23 | POËZIEHAPPENING
voor jong en oud @Bib Sijsele

Met stadsdichter Nina Everaert van 14 tot 16 uur

Nina ontvangt jullie persoonlijk met jullie tekening en/of kunstwerk en luistert naar jong en oud, jullie boodschap, verhaal... rond vriendschap en de impact ervan op jullie leven.

Er wordt voorgelezen uit het boek ‘De Kleine Prins’ maar ook gedichten worden gelezen door de stadsdichter en burgemeester.

Aan de hand van jullie verhalen, tekeningen, woorden maakt de stadsdichter één 'groot Dams vriendschapsgedicht'.

3-10 FEB '23 | EXPO @Cultuurfabriek

Alle tekeningen met kleine prins op één plaats samen.

Vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van de UiTbalie en/of andere activiteiten, ateliers, voorstellingen... in de Cultuurfabriek, Stationsstraat 22 in Sijsele.

5 FEB '23 | FAMILIEVOORSTELLING +8
‘De Kleine Prins’ | Theater Malpertuis @Cultuurfabriek

Een verhaal over hoe vriendschap wordt gesloten, aandacht voor elkaar, diepgang en verbinding.

  • vanaf 13.30u workshops en bar open in de foyer
    Workshops button en/of vriendschapsbandjes maken samen met het Kunstatelier.
  • 15u voorstelling
  • Na de voorstelling brengt stadsdichter Nina Everaert als primeur het 'groot Damse vriendschapsgedicht' in de foyer van de Cultuurfabriek.

Breng vrienden en/of familie mee, want met hoe meer, hoe meer sfeer!

Meer info en tickets bestellen

6 FEB '23 | BEKENDMAKING 'groot Damse vriendschapsgedicht'

Ontdek het 'groot Damse vriendschapsgedicht' op de Damse infokanalen.

Ontdek het Poëziewandelpad in Damme-centrum

In Damme-centrum bevindt zich een vlak wandelpad van ongeveer 600 meter. Start op de parkeerplaats Damme-Zuid en volg het wandelpad langs het Zuidervaartje. Onderweg staan een 10-tal gedichten. Ook aan de gevel van het stadhuis in de Jacob van Maerlantstraat wordt poëzie gepresenteerd. De teksten zijn geselecteerd door Willy Tibergien die en boekhandel uitbaat in de Kerkstraat.

Meer info

(Her)Ontdek ook de poëzietuin @Bib Sijsele

Wist je dat er 4 keer per jaar nieuwe gedichten worden gepresenteerd in de poëzietuin aan de Bib, Eikelberg 1 in Sijsele?

Ditmaal worden deze afgestemd op het thema VRIENDSCHAP. Combineer het met een bezoek aan de Bib of maak er een gezellig me-time momentje of gezinsuitstapje van. Of ga gewoon eens langs met vrienden en/of familie en geniet van de tuin.

Gepubliceerd op vrijdag 13 januari 2023
Week van de Poëzie 2023

Openingsuren & contact

UiTbalie @ Cultuurfabriek

adres
Stationsstraat 228340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 28 84 55
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina