naar top

Bibliotheek Damme biedt voortaan gezelschapsspellen aan

De bibliotheek van Damme leent vanaf nu ook gezelschapsspellen uit. Daarmee speelt de bib in op de stijgende populariteit van bordspellen. Naast de mogelijkheid om nieuwe spellen te ontdekken, moet de nieuwe dienstverlening ook mensen samenbrengen.

Fysieke bordspelletjes zitten opnieuw in de lift en daar wil de bibliotheek een antwoord op bieden. Daarom stelde de bib een divers aanbod samen voor gezinnen, families en vriendengroepen. Maar ook de doorgewinterde bordspelfanaat kan in de bibliotheek terecht.

Gezelschapspelletjes bevorderen ontmoeting en scherpen de geest aan. Ze vereisen vaak vaardigheden zoals samenwerken en tactisch inzicht. Er zit dus veel meer achter dan de ontspanning alleen.

“Dat de bibliotheek spellen aanbiedt, past in de evolutie”, weet burgemeester Joachim Coens. “Vroeger was de bib vooral een plaats voor boeken en informatie. Dat aspect is deels verschoven naar het internet. Vandaar dat we ook op zoek gaan naar andere manieren om de geest scherp te houden en mensen samen te brengen in de fysieke wereld.”

De spellen in de bib zijn aangepast voor frequent gebruik. Ze worden uitgeleend voor een periode van vier weken. Dat is voldoende om ze te leren kennen waarna een aankoop eventueel kan worden overwogen.

Het aanbod in de bib in Sijsele zal in de toekomst nog uitbreiden. De volledige collectie staat op de website damme.bibliotheek.be.

De stedelijke openbare bibliotheek van Damme telt een 1.500-tal leden.

Gepubliceerd op maandag 23 januari 2023
Illustratie gezelschapsspelletjes

Openingsuren & contact

Bibliotheek Burgemeester Daniël Coens

adres
Eikelberg 18340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 37 09 40

Bibliotheek De Lieve

adres
Moerkerkebrug 108340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 50 04 19

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina