naar top

Leer gratis composteren bij IVBO

IVBO organiseert in samenwerking met Vlaco vzw in het voorjaar opnieuw de cursusreeks 'Thuiscomposteren in de kringlooptuin' of ook wel de 'compostcursus' genoemd. Deze driedelige sessie bestaat uit een luik theorie, een geleid bezoek en een praktijksessie.

Hoe ziet de cursus eruit?

Deel 1: Zaterdag 20 mei 2023 van 09u-12u

Locatie: IVBO, Pathoekeweg 41, 8000 Brugge (parking beschikbaar)

Tijdens de eerste bijeenkomst leer je de knepen van het composteren. Wil je goed kunnen composteren, dan moet je immers enkele vuistregels kennen: wat is composteerbaar en wat niet, wat gebeurt er precies tijdens het composteringsproces en welke organismen zijn er actief? Welk systeem is het meest geschikt voor jouw tuin? Aan het einde van de ochtend heb je voldoende theoretische kennis op zak om thuis een compostvat of -bak op te starten.

Deel 2: zaterdag 27 mei 2023 van 09u-12u

Locatie: Recyclagepark Zedelgem, Remi Claeysstraat 15, 8210 Zedelgem 

Onder de deskundige begeleiding van de lesgever krijg je het thuiscomposteren helemaal onder de knie door zelf aan de slag te gaan tijdens deze praktijksessie. Hoe zit een doeltreffende compostbak in elkaar? Hoe belucht je de inhoud van een compostvat? Hoe werk je met bakken? Hoe kun je zelf de kwaliteit van je compost bepalen? Samen met de medecursisten steek je de handen uit de mouwen om de opgedane kennis rond composteren zelf uit te proberen.

Deel 3: zaterdag 3 juni 2023 | geleid bezoek van 09u-13u incl. reistijd

Locatie: EcoDemotuin De Palingbeek,Ieper-Zillebeke
(IVBO regelt het vervoer)

Thuiscomposteren is slechts één manier om je tuinresten te verwerken. Je kan verschillende kringlooptechnieken in de tuin toepassen om je tuinresten te voorkomen of te verwerken. Om het verhaal te vervolledigen, brengen we een bezoek aan een gespecialiseerd bezoekerscentrum.

Opmerking: het bezoek zelf duurt van 10u tot 12u, maar we rekenen extra tijd voor de verplaatsing van/naar de Palingbeek. IVBO legt voor het vervoer heen en terug een touringcar in (gratis). Meer praktische informatie over het busvervoer ontvang je tijdens de eerste les.

Inschrijven is verplicht. Wees snel, de plaatsen zijn beperkt.

Inschrijven

Gepubliceerd op maandag 13 maart 2023
Campagnebeeld IVBO

Openingsuren & contact

IVBO

adres
Pathoekeweg 418000 Brugge
Tel.
050 45 63 11
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina