naar top

Kruispunt Moerkerkebrug-Lieveberm krijgt knik

De gemeenteraad heeft de plannen en het bestek goedgekeurd voor de vernieuwing van het kruispunt Moerkerkebrug-Lieveberm en omgeving in Moerkerke. Het ontwerp voorziet in een asverschuiving of knik waardoor het verkeer zal afremmen. De werken worden op ongeveer 440.000 euro geraamd.

De beschikbare ruimte zal beter worden benut. We gebruiken de beschikbare ruimte om een asverschuiving te realiseren. Hierdoor zal het verkeer vertragen. We bevorderen dat nog eens door het gebruik van verschillende materialen voor het wegdek zoals asfalt, beton en platte kasseien.

Het zicht bij het uitrijden van de Lieveberm wordt verbeterd. Aansluitende op het kruispunt komen 8 parkeerplaatsen in visgraat. Zij moeten de parkeerbehoefte bij gebruik van het nabijgelegen OC De Lieve mee invullen. Het geheel wordt afgewerkt met nieuwe plantsoenen. De verharding werd tot een minimum herleid. Aan de riolering wordt niet gewerkt.

Omdat het kruispunt zich binnen de bebouwde kom bevindt, is gemengd verkeer aanvaardbaar. Het respect voor de fiets wordt afgedwongen door middel van fietssuggestiestroken.

Gepubliceerd op vrijdag 24 maart 2023
Plan kruispunt Moerkerkebrug-Lieveberm

Openingsuren & contact

Communicatie & dienstverlening

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 50

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina