naar top

Reisplannen? Check uw vaccinaties!

Maakt u een verre reis of blijft u dicht bij huis? Het is altijd een goed idee om voor uw vertrek online uw vaccinaties te checken. Misschien zijn er vaccins die u voor het eerst of opnieuw moet krijgen. Toch niet helemaal zeker? Vraag dan raad aan uw arts of apotheker.

Check welke vaccins aanbevolen worden voor uw reis

Surf naar laatjevaccineren.be/reizen. U vindt er algemeen advies over reisvaccinatie en wegwijzers naar meer specifieke info per land. Elk land heeft immers zijn eigen aanbevelingen. Dat geldt niet alleen voor tropische landen, maar ook voor bestemmingen dicht bij huis.

Check welke vaccins u zelf al kreeg

Weet u niet meer welk vaccin u al gekregen heeft of wanneer? Via mijngezondheid.be kan u dat snel nakijken. Check meteen al uw vaccinaties. Misschien heeft u er wel gemist
of is het tijd voor een hernieuwing. Tegen mazelen, bof en rubella bijvoorbeeld heeft u best 2 dosissen gekregen, tenzij u de ziekte doorgemaakt heeft. Tetanusvaccinatie vernieuwt u
best om de 10 jaar.

Vraag raad aan uw arts of apotheker

Toch niet helemaal zeker of een vaccin voor uw reis aan te raden is? Vraag dan raad aan uw arts of apotheker. U kan ook een afspraak maken bij een reiskliniek.

Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2023