naar top

Auditcomité Cittaslow op bezoek

Het auditcomité van Cittaslow bracht op woensdag 3 mei een bezoek aan Damme. Ze bezocht verschillende plaatsen in de stad om deze af te toetsen tegen de waarden van het internationale Cittaslow-label. De aanvraag zit nu in de laatste fase naar de goedkeuring.

Het behalen van het label is een actie binnen het meerjarenplan 2020-2025 van het stadsbestuur en past binnen de visie van Damme als onthaaste stad.

Damme geeft tijd voor ontdekking, ontmoeting en ontplooiing. Met die overtuiging wil het stadsbestuur Damme op de kaart zetten als een plaats om te onthaasten. Daarom vroeg het bestuur het internationale keurlabel Cittaslow aan. Dat label wordt uitgereikt aan steden en gemeenten die streven naar de hoogst mogelijk kwaliteit van het leven voor haar inwoners, ondernemers en bezoekers.

In 2021 diende het bestuur een officiële aanvraag in voor de toetredingsprocedure. Door de COVID-pandemie liep de aanvraagprocedure wat vertraging op. Na veel schriftelijk voorbereidingswerk, kwam woensdag het auditcomité langs. Die moet adviseren of de stad aan de voorwaarden voldoet om het internationale keurmerk te mogen dragen. Het comité bracht onder meer een bezoek aan de Bijentuin, de Cultuurfabriek, het neogotisch complex in Vivenkapelle en Damme-centrum.

“Als Damme het Cittaslow-label ontvangt, zal het een erkenning zijn voor onze inzet om de hoogste kwaliteit van leven te garanderen voor onze inwoners”, vertelt burgemeester Joachim Coens. “Het label is daarnaast een uitnodiging voor bezoekers om de charme en gastvrijheid van onze ‘onthaaste’ stad te komen ontdekken.”

Meer info

Gepubliceerd op donderdag 04 mei 2023
Foto auditcomité Cittaslow op bezoek in Damme

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina