naar top

Wat onze omgeving doet met onze gezondheid

Vervuiling bedreigt onze gezondheid. Natuur biedt kansen voor een betere gezondheid. Een lezing op 10 juni vertelt er alles over.

De lucht, de bodem en het water, overal zitten resten van chemische stoffen. Meer Alzheimer, Parkinson, kanker, allergieën, onvruchtbaarheid, ’t is geen toeval.

We zijn minder buiten in de natuur. Meer mentale problemen, stress, burn-out en autisme spectrum stoornis, ’t is ook geen toeval.

Hoe gaan gezondheid en omgeving samen?

Daarover kom je meer te weten op 10 juni om 20 uur in ons stadhuis. Greet Schoeters vertelt wat die chemische resten met onze gezondheid doen en hoe meer tijd in de natuur ons kan helpen.

Door wie?

Je kent prof. dr. Greet Schoeters misschien van het PFAS-onderzoek rond de 3M-vestiging in Zwijndrecht? Zij stond aan de Universiteit Antwerpen in voor het biomonitoringsprogramma. Dat meet en beoordeelt onze blootstelling aan chemische stoffen. Ze onderzocht ook samen met collega’s de impact van de natuur op de mens.

Voor wie?

De lezing ‘Onze omgeving, de Yin en Yang voor onze gezondheid’ is geschikt voor een breed publiek. Laat je niet afschrikken door het ‘academische zitting” in de aankondiging. ’t Is echt voor iedereen.

Praktisch?

Zaterdag 10 juni 2023 om 20 uur in het historische stadhuis van Damme. 15 euro per persoon, een drankje inbegrepen.

Organisatie door Natuurpunt Damme.

Schrijf je zeker vooraf in via:

www.natuurpunt.be/agenda/academische-zitting-onze-omgeving-yin-en-yang-voor-onze-gezondheid

Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2023
onze omgeving

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 68
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina