naar top

VLAIO-steun voor KMO-cybersecurityverbetertrajecten

Steeds meer ondernemingen worden slachtoffer van een cyberaanval. Investeren in cyberveiligheid is dan ook enorm belangrijk. De cybersecurity verbetertrajecten van VLAIO ondersteunen kmo’s en maatwerkbedrijven in Vlaanderen bij het verbeteren van hun cyberveiligheid.

De cybersecurity verbetertrajecten ondersteunen kmo’s en maatwerkbedrijven in Vlaanderen bij het verbeteren van hun cyberveiligheid. Tijdens zo’n individueel begeleidingstraject helpt één van de acht erkende dienstverleners de cyberbeveiliging van je onderneming te versterken en je weerbaarheid tegen cyberaanvallen te verhogen. 

VLAIO biedt drie versies van het traject aan, afhankelijk van de wensen en noden van je onderneming. Wil je graag een eerste, laagdrempelige analyse maken van jouw cyberbeveiliging om te weten welke stappen je dient te zetten om de cyberveiligheid in je onderneming te verbeteren? Of heb je naast een analyse en een actieplan ook begeleiding op maat nodig bij het oplossen van veiligheidsproblemen? Afhankelijk van je antwoorden op deze vragen, kies je in samenspraak met een dienstverlener één van deze drie pakketten:

  • START: eerste analyse + opmaak actieplan
  • MEDIUM: analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen beperkt aantal veiligheidsproblemen
  • PLUS: analyse + opmaak actieplan + begeleiding en advies bij oplossen veiligheidsproblemen

Kostprijs

Voor elk van de pakketten neemt VLAIO maximaal 50% van de kostprijs voor zijn rekening. Na de tussenkomst van de subsidie betalen bedrijven naargelang het gekozen pakket en de dienstverlener tussen € 4.600 en € 17.500 (excl. btw):

  • START: tussen € 4.600 en € 5.350 (excl. btw)
  • MEDIUM: tussen € 8.500 en € 10.500 (excl. btw)
  • PLUS: tussen € 14.500 en € 17.500 (excl. btw)

Meer info

Gepubliceerd op maandag 15 mei 2023
Illustratie VLAIO-cybersecuritytrajecten

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina