naar top

Binnenkort elektrische deelauto's in Sijsele

Er komen twee elektrische deelauto’s in Sijsele van burgercoöperatie CoopStroom. Perfect voor wie maar af en toe een auto nodig heeft.

Wat is autodelen?

Het principe is eenvoudig: je gebruikt een wagen als je hem nodig hebt. Meerdere mensen gebruiken om de beurt dezelfde auto.

Waarom zou je kiezen voor een deelauto?

Een auto in je garage of voor je deur kost je veel geld: aankoop, verkeersbelasting, verzekering, brandstof, onderhoud, herstelling, het houdt niet op.

De teller blijft altijd lopen, ook zonder één kilometer te rijden betaal je verkeersbelasting en verzekering en gaat elk jaar een deel van je aankoopprijs verloren.

Een deelauto verdeelt die kosten: jij betaalt vandaag, ik morgen. Daardoor zijn we samen beter af dan elk apart.

Wie kan een deelauto van CoopStroom gebruiken?

Je mag rijden zodra je 20 jaar bent en 6 maanden een rijbewijs hebt. Je koopt voor 250 euro een aandeel van CoopStroom. Dit dient als waarborg en kan je vanaf 5 jaar na de aankoop terugkrijgen als je het lidmaatschap stop zou zetten.

Waar in Sijsele vind je een deelauto van CoopStroom?

De deelauto’s staan bij de laadpaal aan jeugdhuis LOCO op de kruising van de oude spoorwegbedding met de Stationsstraat of bij de laadpaal op de parkeerplaats van het Sociaal Huis in de Brouwerijstraat.

Hoe werkt autodelen bij CoopStroom?

Je meldt je, na aankoop van het aandeel, aan op de website van CoopStroom en schrijft in op het autodeelsysteem met een kopie van je identiteitskaart en rijbewijs. Je kan rijtegoed kopen of een abonnement opstarten.

Je downloadt de CoopStroom-app. In de app zie je de auto’s van CoopStroom en welke het dichtst bij jou is. Je kan een auto reserveren. Je hebt geen sleutel nodig. Je opent en start de auto vanuit de app.

Je betaalt enkel wat je rijdt. De gebruikte tijd en gereden kilometers bepalen de prijs van elke rit. Met een abonnement koop je de tijd van jouw ritten af. Maandelijks betaal je alleen nog de gereden kilometers.

Is de batterij na je rit minder dan 90 procent volgeladen? Koppel dan de auto aan de laadpaal en start met opladen. Daarvoor gebruik je de laadpas die in de auto ligt. Je sluit de auto en kan meteen naar huis.

Waarom elektrisch?

We rijden beter elektrisch: de uitlaatgassen van benzine en diesel verstoren het klimaat en vervuilen de lucht. Daardoor sterven alleen al in de Europese Unie elk jaar meer dan 1 200 kinderen en jongeren. Duizend tweehonderd kinderen en jongeren alleen al! Lees het maar na: luchtvervuiling-doodt-jaarlijks-1-200-kinderen-en-jongeren-in-eu

Met een deelauto van CoopStroom kan je elektrisch rijden zonder grote investering. Want ja, een eigen elektrische auto is wel goedkoop in gebruik maar nog duur in aankoop. Ook belangrijk: de deelauto’s zijn omnium verzekerd.

Met welke auto’s van CoopStroom in Sijsele kan je rijden?

Het zijn twee volledig elektrische modellen, één ervan is zelfs nog niet lang op de markt.

Wil je meer weten?

Op coopstroom.be/deelwagens kan je al een kijkje nemen en er is voor iedereen een infomoment in de Cultuurfabriek, op donderdag 15 juni om 19.30 uur.

 

 

 

Gepubliceerd op woensdag 17 mei 2023
deelwaqgens coopstroom

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 68
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina