naar top

Vraag nu de kortingbonnen aan voor de aankoop van energiezuinige toestellen

Iedereen met een sociaal tarief voor gas en elektriciteit kan kortingbonnen van 250 euro krijgen voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast en diepvriezer. Heb je maar tijdelijk recht op het sociaal tarief? Vraag dan zeker voor 1 juli 2023 je kortingbon(nen) aan.

Van februari 2021 tot eind juni 2023 hebben meer gezinnen recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit. Dat is een steunmaatregel van de federale regering uit het coronatijdperk die doorgetrokken werd tijdens de energiecrisis van vorig jaar. Maar, vanaf 1 juli 2023 krijgt alleen de oorspronkelijke doelgroep nog het sociaal tarief.

Heb je maar tijdelijk recht op het sociaal tarief? Wacht niet langer en vraag aan Fluvius een kortingbon van 250 euro voor de aankoop van een energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer. Je kan een aparte kortingbon aanvragen voor elk van deze 4 huishoudtoestellen.

Je kan de bon(nen) nog aanvragen tot en met 30 juni 2023. Een kortingbon blijft 2 jaar geldig.

Weet je nog niet zeker of je wel nieuwe toestellen zal kopen? Je kan niets verliezen door toch al bonnen aan te vragen.

Geen sociaal tarief meer? Voorkom een prijsschok!

Geniet je maar tijdelijk het sociaal tarief? Dan zal je vanaf 1 juli meer betalen voor elektriciteit en (vooral) voor gas. Daarover lees je meer op vrtnws: half-miljoen-mensen-krijgen-geen-sociaal-energietarief-meer.

Je kan besparen door energiecontracten goed te vergelijken. Je kan je elektriciteitsfactuur nog meer verlagen door zonnepanelen te installeren en door minder elektriciteit te verbruiken. Daarbij komen de kortingbonnen voor de aankoop van energiezuinige toestellen goed van pas.

Hoe je een kortingbon aanvraagt en waar je de bon kan gebruiken, dat lees je op de website van Fluvius.

Vanaf 2024 kortingbonnen voor lage inkomens

Heb je ook na 30 juni 2023 recht op het sociaal tarief? Dan kan je de korting(bonnen) ook in juli of later aanvragen. In de loop van 2024 komt er een wijziging. Je inkomen zal dan bepalen of je kortingbonnen kan krijgen. Het zal dan geen rol meer spelen of je al dan niet recht hebt op het sociaal tarief.

Gepubliceerd op vrijdag 19 mei 2023
kortingbon

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 68
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina