naar top

Bescherm jezelf tegen de zon!

Met de zon in het land is het belangrijk om aandacht te besteden aan je zonbescherming. Overmatige blootstelling aan de zon kan ernstige schade aan de huid veroorzaken zoals vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker. Hou daarom volgende drie tips bij de hand.
  1. Zoek de schaduw: Wanneer de zon op haar sterkst is, tussen 10.00 uur en 16.00 uur, is het verstandig om de schaduw op te zoeken. Schaduwrijke plekken zoals bomen, parasols of overdekte ruimtes bieden een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Door schaduw op te zoeken, verklein je het risico op verbranding.
  2. Draag kledij die beschermt: Het dragen van kleding die je huid bedekt, is een eenvoudige maar effectieve manier om jezelf te beschermen tegen de zon. Kies voor losse kledij in een lichte stof en kleur. Een breedgerande hoed en een zonnebril met UV-bescherming helpen ook om je gezicht en ogen te beschermen tegen direct zonlicht.
  3. Smeer je in: Het gebruik van zonnecrème is van cruciaal belang om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Kies zonnecrème met een hoge factor en breng deze royaal aan op alle blootgestelde huid, minstens 15 minuten voordat je naar buiten gaat. Vergeet niet om regelmatig opnieuw in te smeren, vooral na het zwemmen of zweten.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je jezelf en je dierbaren beschermen tegen de gevaren van overmatige blootstelling aan de zon. Zo geniet je op een gezonde manier van het goede weer.

Gepubliceerd op dinsdag 05 september 2023