naar top

Veilig door de donkere dagen

De dagen korten, de nachten lengen. De stad en de politiezone voorzien initiatieven om uw woning en buurt te beveiligen tegen inbraak.

Zo kan je gratis advies krijgen van een diefstalpreventieadviseur. Je krijgt tips om je woning en omgeving minder inbraakgevoelig te maken. Dat kan door verlichting te voorzien, veilige sloten aan te brengen, het opbergen van aanwezige hulpmiddelen voor inbrekers, enz.

Het buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerking tussen de politie en de inwoners. Door in een gesloten groep informatie te delen, beschikt de politie over meer ogen en word jij tijdig gewaarschuwd van eventuele risico’s.

Ben je meer dan 5 dagen afwezig omdat je op reis gaat of gehospitaliseerd wordt, vraag dan afwezigheidstoezicht aan. De politie houdt dan een extra oogje in het zeil rond je woning en verwittigt je bij problemen of onregelmatigheden.

Inbraakveiligheid start bij een sfeer van aanwezigheid en eindigt bij berichten over afwezigheid. Hang geen briefje aan de deur dat je afwezig bent en wacht met vakantiefoto’s en -berichten op sociale media tot je terug thuis bent. Het is niet omdat jij geen inbrekers kent, dat ze jouw berichten niet lezen.

Meer info

Gepubliceerd op dinsdag 19 september 2023
Illustratie inbraaktips

Openingsuren & contact

Politiecentrum Damme/Knokke-Heist

adres
Van Steenestraat 108300 Knokke-Heist
Tel.
050 61 96 19
F
050 61 95 00

Politiewijkteam Damme

adres
Dorpsstraat 1208340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 61 96 90

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina