naar top

UPDATE: Doortocht Stationsstraat open vanaf 26 oktober

Door ongunstige weersomstandigheden kan de doortocht morgen, 25 oktober, niet open zoals gepland. De opening wordt nu gepland op donderdag 26 oktober. Hieronder het oorspronkelijk bericht:

De verbinding van Vivenkapelle naar Sijsele via de Stationsstraat gaat, als alles volgens plan kan verlopen, weer open op woensdag 25 oktober. Op het kruispunt zal wel beurtelings passeren gelden met verkeerslichten.

Het kruispunt Stationsstraat/Veldstraat wordt bij gunstige weersomstandigheden open gesteld vanaf woensdag 25 oktober. Ook aansluitingen van de Stationsstraat met de Veldstraat (richting Brugge) en de Zwinstraat gaan weer open. De Veldstraat richting Maldegem blijft werfzone. Fietsers kunnen hier wel passeren.

Signalisatie blijft staan

Alhoewel lokaal verkeer via beurtelings passeren het kruispunt zal kunnen gebruiken, blijft het kruispunt gedeeltelijk werfzone. Om zwaar doorgaand verkeer te onraden om het kruispunt te gebruiken zal de signalisatie aan beide uiteindes van de Stationsstraat blijven staan. Voor dit verkeer blijft de omleidingsroute via Sint-Kruis van toepassing. 

Fietsers

Fietsers kunnen gebruik maken van de Veldstraat (richting Maldegem) en de Romeinse Straat om veilig voorbij de werfzone te fietsen. Ze kunnen dan via de Brouwerijstraat hun weg in de Stationsstraat vervolgen.

Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023