naar top

Damme gaat bibliotheek Sijsele renoveren

De bibliotheek Daniël Coens in Sijsele krijgt een grondige renovatie. Dat besliste de Damse gemeenteraad in december.

Het gebouw kan energiezuiniger. De jeugdafdeling krijgt ook een opknapbeurt. Daarnaast wil het stadsbestuur ook een ‘Open+-systeem’ invoeren, zodat de bib ook toegankelijk is buiten de reguliere openingsuren.

De gemeenteraad keurde het ramingsdossier in december 2023 goed. Daarmee kan het stadsbestuur nu het dossier aanbesteden bij wijze van een openbare procedure. De kosten voor de stad worden geraamd op 364.868,86 euro inclusief btw. Met dat geld kan de stad heel wat vernieuwingen realiseren die zorgen voor een energiezuinigere bibliotheek. Het gebouw dateert van 1997.

De vloerbekleding wordt vernieuwd, maar ook het sanitair en de verwarmingsinstallatie worden aangepakt in de renovatiewerken. Bovendien zal het gebouw visueel verfraaien. Het bestuur plant onder andere renovatiewerken aan de grote koepel in het dak van het gebouw.

Jeugdafdeling

De jeugdafdeling zal opnieuw ingericht worden in de plannen van het stadsbestuur. Daarnaast wordt een ‘Open+-concept’ uitgewerkt. Zo’n concept zorgt ervoor dat klanten van de bibliotheek ook buiten de bemande openingsuren van het gebouw binnen kunnen om boeken te ontlenen en in te leveren.

“Het gebouw dateert van 1997”, vertelt burgemeester Joachim Coens. “Dat betekent dat er vandaag heel wat verbeteringen nodig zijn om het energiezuiniger en klimaatneutraler te maken. Tegelijkertijd passen we de jeugdafdeling aan en zorgen we dat het gebouw met een Open+-systeem vaker toegankelijk is voor Damse boekenwormen.”

Het stadsbestuur zal het project gunnen bij wijze van openbare procedure. Pas daarna kan een timing uitgestippeld worden voor de renovatiewerken.

Gepubliceerd op maandag 15 januari 2024
Bibliotheek Damme

Openingsuren & contact

Stadsontwikkeling

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 60

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina