naar top

Derde Digipunt gaat open in Damme

Met de opening van een derde Digipunt in het Administratief Centrum van Moerkerke telt Damme nu drie Digipunten. In zo’n punten kan iedereen gratis terecht met vragen over de computer, smartphone, of andere digitale toepassingen.

Digihelpers staan wekelijks, zonder afspraak, op drie locaties in Damme klaar om inwoners op weg te helpen met het gebruik van de computer, smartphone, tablet en advies over externe opleidingen. Eerder waren er al Digipunten actief in het Sociaal Huis en de bibliotheek in Sijsele. Nu kunnen inwoners ook terecht in Moerkerke. Het Digipunt vindt onderdak in het Administratief Centrum, Vissersstraat 2A.

“Het digitale tijdperk moet toegankelijk zijn voor iedereen”, vertelt burgemeester Joachim Coens: “Daarom zijn we de vrijwilligers erg dankbaar. Zij zorgen ervoor dat iedereen de kans heeft om een antwoord te vinden op hun digitale vragen.”

Vrijwilligers

Elke woensdag van 10 tot 12 uur is het Digipunt in het Sociaal Huis in Sijsele open. In de bibliotheek van Sijsele kan je terecht op donderdag van 10 tot 12 uur en van 16 tot 18 uur kan je eveneens op donderdag terecht in het nieuwe Digipunt in het Administratief Centrum. De Digihelpers zijn allemaal vrijwilligers die zich engageren om anderen te helpen in het digitale tijdperk.

De Digipunten komen tot stand onder het project Digibanken van de Vlaamse Overheid.

Gepubliceerd op vrijdag 26 januari 2024
Het Digipunt in het Sociaal Huis, dat al langere tijd actief is.

Openingsuren & contact

Digipunt Bibliotheek Sijsele

adres
Eikelberg 18340 Damme
Tel.
050 37 09 40

Digipunt Sociaal Huis

adres
Brouwerijstraat 48340 Damme
Tel.
050 67 28 40

Digipunt Administratief Centrum Moerkerke

adres
Vissersstraat 2A8340 Damme
Tel.
050 28 87 30
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina