naar top

Damse jeugd neemt afscheid van jeugdbib met tekeningen op de vloer tijdens startfeest jeugdboekenmaand

De Damse jeugd heeft symbolisch afscheid genomen van de jeugdafdeling van de bibliotheek in Sijsele. Tijdens het jaarlijkse Startfeest van de Jeugdboekenmaand mochten de aanwezige kinderen en jongeren de vloer van de bibliotheek omtoveren tot een groot tekenboek.

Het Startfeest van de Jeugdboekenmaand is al sinds jaar en dag een traditie in Damme. Maar dit jaar, met het oog op de nakende verbouwing, wou het stadsbestuur van Damme een extra definitie toevoegen aan het feest. Een symbolisch afscheid van de jeugdbibliotheek. Die wordt later dit jaar verbouwd. Daarom liet de bibliotheek de kinderen en jongeren de vrije loop om de vloer van de bibliotheek volledig om te toveren tot een tekening, met de kinderboeken van de bibliotheek als inspiratie.

Naast het versieren van de vloer konden de aanwezigen genieten van een reuze speelpretbed en vers gebakken pannenkoeken. “Het startfeest bewijst dat de bibliotheek meer is dan alleen boeken. Je kan er je creativiteit de vrije loop laten gaan, zoals iedereen hier vandaag bewezen heeft op de bibliotheekvloer”, besluit burgemeester Joachim Coens.

Het stadsbestuur gaat de renovatiewerken van de bibliotheek gunnen bij wijze van openbare procedure. Pas daarna kan een concrete timing worden opgesteld voor de verbouwing.

Gepubliceerd op dinsdag 05 maart 2024
Foto

Openingsuren & contact

Bibliotheek Burgemeester Daniël Coens

adres
Eikelberg 18340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 37 09 40

Bibliotheek De Lieve

adres
Moerkerkebrug 108340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 50 04 19

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina