naar top

UPDATE 2: Jacxens- en Platheulebruggen krijgen opknapbeurten tussen 15 april en 3 mei

UPDATE 2: De Jacxensbruggen blijven afgesloten tot en met 14 mei. Door onvoorziene omstandigheden kon het asfalt ook de afgelopen dagen niet worden gegoten. Op dinsdag 14 mei worden de voetpaden en de rijweg geasfalteerd. Vanaf woensdagmorgen 15 mei 2024 worden de bruggen opnieuw open gesteld.

Oorspronkelijk bericht:

De Jacxens- en de Platheulebruggen krijgen vanaf volgende week opknapbeurten door de Vlaamse Waterweg. Er wordt in verschillende fases gewerkt. In sommige fases zijn de bruggen afgesloten. Ze worden nooit tegelijkertijd afgesloten.

Week van 15 april

  • Jacxensbrug In de week van 15 april geldt er beurtelings passeren. De voetpaden worden doorgetrokken op de middendijk en het water dat nu na een neerslagbui blijft staan ter hoogte de middendijk zal in de toekomst worden afgevoerd naar het Leopoldkanaal.

Week van 22 april

  • Jacxensbruggen Waar de bruggen aansluiten met de middendijk en de oevers wordt een compoundvoeg aangebracht om schade aan het asfalt door de werking van de voegen te voorkomen. Verder ook een vernieuwing van het asfalt op de middendijk en het voetpad aan de opwaartse kant. De bruggen zijn afgesloten voor alle verkeer.
  • Platheulebruggen De voetpaden worden doorgetrokken op de middendijk en het water dat nu na een neerslagbui blijft staan ter hoogte de middendijk zal in de toekomst worden afgevoerd naar het Leopoldkanaal. Er geldt beurtelings passeren.

Week van 29 april

  • Platheulebruggen Waar de bruggen aansluiten met de middendijk en de oevers wordt een compoundvoeg aangebracht om schade aan het asfalt door de werking van de voegen te voorkomen. Verder wordt het asfalt vernieuwd op de bruggen. De bruggen zijn afgesloten voor alle verkeer.

De leuningen van de Oostkerkebruggen, Sifonbruggen, Platheulebruggen en Jacxensbruggen krijgen tegen de zomer een nieuwe verflaag, met uitzondering van de delen die gegalvaniseerd zijn. Voor de schilderwerken wordt de brug niet afgesloten.

Gepubliceerd op maandag 06 mei 2024
Kaartweergave

Openingsuren & contact

Stadsontwikkeling

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 60
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina