naar top

Stad Damme maait bermen en snoeit hagen komende weken

Het stadsbestuur zal binnenkort de bermen langs de zoomwegen (wegen in landelijke omgeving) maaien. Het onderhoud aan de hagen is al volop aan de gang. Dit onderhoud verloopt gefaseerd over 6 weken.

Het onderhoud van de hagen en de bermen op ons grondgebied is een hele klus. Met 30km aan straathagen en 250km aan bermen kan het stadsbestuur natuurlijk niet alles tegelijk in orde brengen. Er wordt prioriteit gegeven aan de meest dringende snoeibeurten. 

Onderhoud van de bermen op zoomwegen

De bermen van de zogenaamde zoomwegen in landelijke omgeving worden maar twee keer per jaar gemaaid. In landelijke omgeving is het Bermdecreet van toepassing. Maaien mag er pas vanaf 15 juni. Maar voor de verkeersveiligheid kunnen er uitzonderingen worden gemaakt. De eerste maaibeurt vindt plaats tussen 15 juni en 15 juli, de tweede tussen 15 september en 15 oktober. Bepaalde zoomwegen worden niet of laat gemaaid omwille van de bloemenrijkheid. De Stad Damme ondersteunt de biodiversiteit van de bermen.

Onderhoud van de hagen

De straathagen worden 2 keer per jaar geschoren, de eerste keer tussen 21 mei en 20 juni en een tweede keer tussen 27 augustus en 30 september. Om in die tijdspanne alle hagen een beurt te geven, moet een strak plan gevolgd. 

Meer info

Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024
Sfeerbeeld

Openingsuren & contact

Groendienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 60
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina