naar top

Bestel een gratis schaduwboom voor je weide

Ben jij een actieve veehouder met een graasweide in Damme? Wil je jouw dieren een plezier doen met één of meerdere gratis schaduwbomen in je weide? Lees dan zeker verder!

Elke veehouder is begaan met het welzijn van zijn dieren. Ook voor de provincie West-Vlaanderen en Stad Damme is dierenwelzijn erg belangrijk. Daarom bieden we dit jaar samen met Regionaal Landschap Houtland & Polders één of meerdere gratis schaduwbomen aan alle landbouwers met een graasweide in Damme.  

Als stad zijn we ervan overtuigd dat één of meerdere bomen in jouw weide een goed idee zijn. Ze bieden schaduw voor de dieren in tijden met steeds meer extreme droogte en hitte. Bovendien zorgen ze ook voor een mooier landschap. Onder de slogan ‘Staat de airkoe in jouw weide aan?’ willen we veehouders uitnodigen om bomen in hun weide te planten. Meer nog, het project ‘Bomenplan’ laat ons ook toe om jou deze bomen gratis aan te bieden, inclusief veebescherming en aanplanting*.

Via www.west-vlaanderen.be/airkoe kan je je inschrijven voor deze campagne. Klik op ‘Damme’ om het juiste formulier in te vullen. Na inschrijving komt de bomenexpert van Regionaal Landschap Houtland en Polders bij jou langs om de mogelijkheden te bespreken. Inschrijven kan tot 31 juli. Ben je minder vertrouwd met online inschrijven? Dan kan je ook inschrijven via het formulier dat je bij deze brief vindt.

Heb je nog vragen over dit aanbod? Contacteer dan de bomenexpert van Regionaal Landschap Houtland & Polders via Gilles.Paelinck@rlhp.be of op het nummer 0492 43.80.67

Gepubliceerd op woensdag 05 juni 2024
Campagnebeeld

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 68

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina