naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Toekomstperspectief voor basisschool ’t Dambord gevonden

Na overleg met de leerkrachten, de ouders en de directie van de gemeentelijke basisschool is er een toekomstperspectief gevonden voor basisschool ’t Dambord in Damme-centrum.

Bij de jongste leerlingentelling in februari, haalde de school de decretale minimumnorm niet om te kunnen blijven voortbestaan. De school telde geen 24 leerlingen waardoor een sluiting dreigde. De sluiting zou nog een schooljaar kunnen worden uitgesteld door gebruik te maken van een zogenaamd genadejaar. Recent kwam er echter een kentering.

Door de inspanningen van een nieuwe ouderwerkgroep is na en door de leerlingentelling een dynamiek ontstaan die ertoe geleid heeft dat het verplicht minimum aantal ingeschreven leerlingen voor het volgende schooljaar, en dat erna, overschreden wordt. 

De schooldirectie heeft intussen de opdracht gekregen om de piste van een projectschool verder uit te werken.

De ouders waarmee het bestuur heeft overlegd, spraken een blijvend engagement uit voor de volgende jaren. Dit geeft het schooltje een toekomstperspectief over een langere periode ook wat betreft het aantal leerlingen. Het stadsbestuur beseft ook het belang van een onderwijsvestiging voor de lokale gemeenschap in de stadskern. Daarom overweegt het toch de optie van het genadejaar.

Als de gemeenteraad als inrichtende macht zich aansluit bij het voorstel voor het genadejaar, zal de school lager en kleuteronderwijs blijven organiseren in ’t Dambord en een verder actieplan uitwerken.

Gepubliceerd op dinsdag 24 april 2018
't Dambord

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 50

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina