naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Belevingsdag elektrisch rijden

Wil je proeven van de technologie van morgen? Grijp nu je kans en ervaar op zaterdag 2 juni tussen 13 en 17 uur zelf de sensatie van elektrisch rijden! De gemeente Beernem en stad Damme slaan de handen in elkaar voor de organisatie van de belevingsdag Elektrisch rijden.

Ontdek op de belevingsdag volledig elektrische auto’s, bestelwagens en motorfietsen, elektrische (plooi)fietsen en laadoplossingen voor elektrische auto’s.

Op de parking van O.C. De Kleine Beer zullen elektrische auto’s, motorfietsen en fietsen staan waarmee je een ritje kan maken. Je kan kiezen uit diverse merken. We werken hiervoor samen met handelaars uit de streek. 

  • elektrische (plooi)fietsen
  • elektrische motorfietsen
  • elektrische wagens van de merken BMW, Jaguar, Hyundai, Kia, Nissan, Renault, Smart en Volkswagen 

Inschrijven

De inschrijvingen voor de autoritten op de weg starten vanaf 12.30 u. Voor fietsen en motoren is inschrijven niet nodig. Parkeren doe je in de buurt want het parkeerterrein van De Kleine Beer is ingenomen door de elektrische voertuigen. Woon je dichtbij? Kom dan liever te voet of met de fiets. We organiseren deze belevingsdag samen met de gemeente Beernem. Met de promotie van elektrisch rijden willen we de uitstoot van vervuilende stoffen en van het broeikasgas CO2 in de regio verminderen.

Waar

Parking O.C. De Kleine Beer, C. Marichalstraat 5, 8730 Beernem. Dat is vlakbij de brug over het kanaal Gent-Brugge. 

De toekomst van de auto is elektrisch

Elektrische auto’s duiken steeds vaker op. Dat is goed nieuws. Elektrische wagens leveren uitstekende prestaties en rijden comfortabel stil. Ze zijn bovendien zuinig én ze kunnen rijden op stroom van schone en duurzame bronnen zoals wind en zon. De nieuwste elektrische auto’s rijden 200 tot 300 kilometer ver. Je laadt de auto meestal thuis op. Bij een langere rit is een laadbeurt buitenshuis nodig. Dat is geen probleem want de publieke laadpalen rijzen als paddenstoelen uit de grond.

In Beernem is er een publieke laadpaal op de parkeerplaats van sportpark Den Akker, in Damme-centrum op de parking Damme-Oost. De volgende jaren komen er nog bij.

Voorlopig zijn elektrische wagens bij aankoop nog duurder dan een gewone auto. Daarom krijg je tot eind 2019 tot € 4 000 aankooppremie van de Vlaamse overheid. Bovendien zijn de kosten voor energie en onderhoud laag.

Wil je meer weten? Kom dan zeker naar de belevingsdag op 2 juni. Er zijn twee infosessies over elektrisch autorijden en laden. Je kan er vragen stellen aan bestuurders die al langer ervaring hebben met elektrisch rijden.

 

Gepubliceerd op woensdag 16 mei 2018
Affiche belevingsdag Elektrisch rijden

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 66

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina