naar top

Kruispunt Eienbroekstraat/Sabtsweg onderbroken vanaf 7 juni

Het kruispunt van de Eienbroekstraat met de Sabtsweg in Oostkerke zal voor riolerings- en wegenwerken onderbroken zijn van 7 juni tot 7 juli 2018. Oostkerke-centrum bereiken kan via Oostkerkebrug en de Monnikenredestraat.

De vernieuwing van de riolering in Oostkerke gaat op donderdag 7 juni een nieuwe fase in. Vanaf dan wordt gewerkt in de Eienbroekstraat. De straat zal tot 7 juli tijdelijk onderbroken zijn voor alle verkeer tussen de N374 Koolkerkesteenweg en de Sabtsweg.

Na het bouwverlof op 6 augustus wordt de rest van de Eienbroekstraat vernieuwd en zal de straat opnieuw onderbroken zijn voor doorgaand verkeer. Dat zal duren tot eind dit jaar. 

Omleiding

- 10 ton

Er wordt een omleiding voorzien via de Koolkerkesteenweg (N374), Dammesteenweg, Damse Vaart-Zuid, Sifon, Damse Vaart-Oost en Monnikeredestraat. 

+ 10 ton

Voertuigen zwaarder dan 10 ton mogen niet over de bruggen aan de sifon. Zij kunnen volgende opleiding volgen: Koolkerkesteenweg (N374), Dammesteenweg, Kerkstraat, Oude Sluissedijk, Leopoldsvaart-Oost, Damse Vaart-Oost en Monnikeredestraat. 

De Lijn

De bussen van De Lijn (incl. Belbus) zullen de haltes in de Eienbroekstraat (Molen) en Processieweg (Oostkerke-dorp) niet bedienen. Ook de halte Eyenbroek in de Koolkerkesteenweg wordt tijdelijk niet bediend. In de Westkapellesteenweg wordt een tijdelijke halte geplaatst. 

Om de lijnbus veilig te laten keren, wordt in de Stropuitstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd. 

Gepubliceerd op dinsdag 05 juni 2018