naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nu of nooit voor buitenschool ’t Dambord

Voor ’t Dambord, de buitenschool in Damme-centrum, volgen enkele spannende weken. Op 1 februari moet de school in totaal 24 kleuters en leerlingen tellen. Momenteel zijn er daarvoor 7 kinderen te weinig.

Het project ‘buitenschool’ waarbij de ramen en deuren letterlijk worden opengegooid en de leerlingen ten volle de open ruimte en de natuur rondom Damme-centrum benutten en integreren in de lessen, is nog nieuw. De school hoopt dat er nu alsnog ouders overtuigd raken van het concept en hun kinderen na Nieuwjaar laten overkomen. Anders sluit de schoolpoort eind juni definitief.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat buitenlucht gezond is en in de natuur vertoeven positieve effecten heeft. Het bevordert sociale vaardigheden en vermindert de stress. Wie veel in de buitenlucht vertoeft, beweegt ook meer. Deze troeven speelt ’t Dambord uit. De school bevindt zich in Damme-centrum, een woonkern midden de natuur en de open ruimte.

Ondanks de berichten eind vorig schooljaar over de nakende sluiting en de positieve reacties daarop, blijken de feitelijkheden anders. De school beleeft momenteel een genadejaar omdat vorig schooljaar het decretaal opgelegde minimumaantal leerlingen niet werd gehaald. Als dat op 1 februari van het genadejaar wel lukt, mag de school blijven voortbestaan. Voor ’t Dambord is het nu of nooit.

De school dankt alle inzet van ouders, grootouders, leerkrachten en het schoolbestuur maar hun inspanningen volstaan momenteel niet. Iedereen hoopt alsnog dat geïnteresseerde ouders de school alsnog zullen komen bezoeken en overtuigd raken om hun kinderen er na Nieuwjaar school te laten volgen. Uit ervaring blijkt dat 80 procent van de ouders die op bezoek komen, dat effectief doen.

Informatie over de school is te vinden op www.dambord.be.

Gepubliceerd op vrijdag 16 november 2018
Buitenschool Dambord

Openingsuren & contact

GBS Het Spoor

adres
Stationsstraat 138340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 35 04 15

GBS De Ooievaar

adres
Speystraat 28340 Damme
Tel.
050 35 68 97

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina