Maand gratis huur herbruikbare luiers

De gezinnen waar een kindje geboren wordt, kunnen een maand gratis huur van een pakket herbruikbare luiers krijgen. Kiezen voor het gebruik van de herbruikbare luiers is bewust omspringen met afval. Uw baby stapt in het leven zonder meteen een afvalberg te veroorzaken.
Stad Damme biedt u de mogelijkheid om een maand gratis een pakket herbruikbare luiers te huren. Baby's hebben dagelijks gemiddeld vijf luiers nodig. Dat geeft een gemiddeld luierverbruik tijdens de eerste levensjaren van 4 250 luiers.

Voordeel

Het grote voordeel van de herbruikbare luier is dat hij veel restafval voorkomt. Door de omschakeling naar herbruikbare luiers kan een gezin van twee personen met baby zijn restafval in de luierperiode halveren. Wie kiest voor de herbruikbare luier helpt daarmee om de afvalberg te verkleinen.

Er bestaan verschillende soorten herbruikbare luiers in verschillende materialen (bamboe, katoen, fleece) en vormen (all-in-one, vouwluier).

Webshops

Een aantal webshops bieden een huurpakket aan.

Sommige pakketten zijn speciaal samengesteld voor de eerste weken van uw kindje. Zo kan uw kindje al vanaf de eerste dag een wasbare luier gebruiken, zonder dat u dit als pakket hoeft aan te kopen. Later kunt u dan de grotere meegroeiluiers aankopen.

Andere pakketten zijn samengesteld uit een breed gamma aan luiers, inleggers, overbroekjes,... zodat u kennis maakt met de verschillende luiersystemen en merken, en een beeld kan vormen van welke luiers u het beste liggen.

Onder andere volgende webshops verhuren luierpakketten:

Voor wie

Voor gezinnen waar een kindje geboren wordt. 

Voorwaarden

De ouders dienen op het ogenblik van de geboorte in het bevolkings- of vreemdelingenregister van Stad Damme ingeschreven te zijn.

Hoe aanvragen

Bestelt u een pakket herbruikbare luiers voor een maand? Vraag dan een factuur met de duidelijke vermelding "huur van een maand herbruikbare luiers". Bezorg ons een kopie van deze factuur en Stad Damme betaalt u deze huurprijs terug.

E-loket

  • Afval - Herbruikbare luiers - maand gratis huur aanvragen

    eID

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 68

Deel deze pagina