Senioren

Op deze pagina kan je allerhande informatie vinden die van belang is voor de groep senioren in Damme. 

Kom onder de mensen en geniet

In Damme worden heel wat activiteiten georganiseerd door Damse (senioren)verenigingen, de seniorenadviesraad - SAR - en het lokaal bestuur.

Activiteiten voor senioren

Tip, Schaf een UiTPAS aan waarmee je voordelig aan tal van cultuur- en sportactiviteiten kunt deelnemen. Je geniet van kortingen en/of omruilvoordelen. Heb je recht op kansentarief dan geniet je van -80% korting om deel te nemen aan de activiteiten.

Lokaal dienstencentrum 'De Brouwerij'

In het lokaal dienstencentrum 'De Brouwerij' kan iedereen terecht voor elke vorm van hulp- en ondersteuningsvragen maar vooral een plek voor ontmoeting en verbinding. Ook extra helpende handen en ideetjes zijn er altijd welkom. Lees meer op hun website Lokaal dienstencentrum 'De Brouwerij'

  • Ontmoetingsplaats
  • Geniet dagelijks van vers bereide maaltijden
  • Neem deel aan tal van activiteiten of krijg ondersteuning op maat

Sociaal Huis

In het Sociaal Huis in Sijsele willen wij alle burgers van Stad Damme wegwijs maken in het aanbod aan dienst- en hulpverlening en samen oplossingen zoeken op je vragen. De medewerkers geven advies en proberen je in het Sociaal Huis verder te helpen of naar de juiste dienst te begeleiden.

Dienst burgerzaken werkt online of op afspraak

Heb je officiële documenten nodig van de dienst Burgerzaken? Spaar een rit uit en kijk op ons digitaal loket of je het online kan aanvragen. Log in met Itsme of hou je eID en kaartlezer bij de hand. Vraag hiervoor hulp aan familie en/of vrienden indien nodig.

Kom je toch (liever) naar het Administratief Centrum, Vissersstraat 2A in Moerkerke? Maak dan tijdig online jouw afspraak of neem telefonisch contact op via het nummer 050 28 87 30 en wij helpen je graag verder.

Digipunten - hulp met digitale toestellen

Ga langs bij één van onze digipunten in Damme. Vrijwilligers staan er wekelijks klaar om je verder te helpen met al jouw vragen over jouw digitale toestellen.

Politie & noodnummers

Wie is mijn wijkinspecteur, tot welke zone behoor je i.f.v. het buurtinformatienetwerk - BIN of wat zijn de contactgegevens van de commissariaten van de politie, noodnummers, apotheek van wacht, huisarts, tandarts & brandweer? Ontdek hier meer nuttige info en contactgegevens.

Vlaamse Ouderenraad

De Vlaamse Ouderenraad is het advies- en inspraakorgaan van ouderen bij de Vlaamse regering. De vzw is een overlegplatform van diverse organisaties van en voor ouderen. Ze streven naar een sterk ouderenbeleid in Vlaanderen, over alle beleidsdomeinen heen. Ontdek meer info op de website Vlaamse Ouderenraad.

Seniorenadviesraad Damme - SAR

De stedelijke adviesraad voor senioren is een officieel adviesorgaan van de stad en heeft als doel het bevorderen van een integraal seniorenbeleid naar +55-jarigen in Damme.

Ontdek hier wat ze doen en de samenstelling. Zelf lid worden? Contacteer de voorzitter Paul Saelens, 050 35 54 59 of paul.saelens@icloud.com.

Senioren

Openingsuren & contact

UiTbalie @ Cultuurfabriek

adres
Stationsstraat 228340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 28 84 55

Deel deze pagina