Subsidie huur of aankoop wasbare luiers

Ouders, adoptieouders of pleegouders kunnen van Stad Damme tot 100 euro krijgen voor de huur of aankoop van wasbare luiers. 
 
Stad Damme wil het gebruik van deze herbruikbare luiers aantrekkelijk maken. Baby's hebben dagelijks gemiddeld vijf luiers nodig. Dat geeft een gemiddeld luierverbruik tijdens de eerste levensjaren van 4 250 luiers.

Voordeel

Het grote voordeel van de wasbare luier is dat hij veel restafval voorkomt. Door de omschakeling naar wasbare luiers kan een gezin van twee personen met baby zijn restafval in de luierperiode halveren. Wie kiest voor de wasbare luier helpt daarmee om de afvalberg te verkleinen.

Er bestaan verschillende soorten wasbare luiers in verschillende materialen (bamboe, katoen, fleece) en vormen (all-in-one, vouwluier).

Webshops

Een aantal webshops bieden wasbare luiers aan.

Sommige pakketten zijn speciaal samengesteld voor de eerste weken van uw kindje. Zo kan uw kindje al vanaf de eerste dag een wasbare luier gebruiken, zonder dat u dit als pakket hoeft aan te kopen. Later kunt u dan de grotere meegroeiluiers aankopen.

Andere pakketten zijn samengesteld uit een breed gamma aan luiers, inleggers, overbroekjes,... zodat u kennis maakt met de verschillende luiersystemen en merken, en een beeld kan vormen van welke luiers u het beste liggen.

Onder andere volgende webshops verhuren en/of verkopen wasbare luiers:

Voor wie

Voor gezinnen waar een kindje geboren wordt, adoptieouders en pleegouders.

Voorwaarden

De ouders, adoptant of pleegouders dienen op het ogenblik van de geboorte in het bevolkings- of vreemdelingenregister van Stad Damme ingeschreven te zijn.

Hoe aanvragen

Bestelt u een pakket wasbare luiers, vraag dan een factuur. Bezorg ons een (elektronische) kopie van deze factuur en na controle betaalt de stad de subsidie op uw bankrekening.

E-loket

  • Afval - Wasbare luiers - subsidie aanvragen

    eID

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 68

Deel deze pagina