Wegenwerken Moerkerke-centrum

Vanaf 2019 zal het stadsbestuur enkele straten in het centrum van Moerkerke vernieuwen. Het gaat om de 

  1. Kasteelstraat vanaf huisnummer 12 tot en met het kruispunt met de Vissersstraat en Visserstraat tussen het kruispunt met de Kasteelstraat en huisnummer 99 of het deel met de rode straatstenen;
  2. Visserstraat tussen de kruispunten met de Legeweg en de Kasteelstraat;
  3. Middelburgse Steenweg tussen de Vissersstraat en Moerkerkebrug.

Timing

De eerste fase startte op 4 maart 2019. De aannemer krijgt hiervoor 70 werkdagen. De stad wil dat deze fase voor het zomerbouwverlof is afgewerkt.  

  • Vanaf 4 maart wordt eerst gewerkt in de Vissersstraat. 
  • De werken in de Kasteelstraat starten omstreeks 15 april maar de werken in de Vissersstraat zullen dan nog niet zijn afgewerkt.
  • Vermoedelijk tijdens de week van 27 mei wordt het asfalt gegoten op de nieuwe rijweg. Daarna moeten enkel nog de voetpaden worden afgewerkt.

De andere fases volgen later. 

Hinder

Een werf voor de deur zorgt altijd voor ongemakken en hinder. De aannemer vraagt uw begrip en hoopt te kunnen steunen op uw medewerking om het werk op een vlotte manier te kunnen uitvoeren.

Bereikbaarheid

De aannemer garandeert dat de woningen en handelszaken binnen de werfzone tijdens de werken altijd te voet bereikbaar zullen zijn. Heeft u moeilijkheden om zich te verplaatsen, informeer ons. We zoeken dan samen een oplossing.

Omleiding

De omleiding verloopt via de 

  • Middelburgsesteenweg
  • Leopoldsvaart-Oost
  • Vissersstraat

De handelszaken in de Kasteelstraat zijn bereikbaar via de Nieuwdorpstraat.

Lokaal autoverkeer (1 richting) en fietsers kunnen gebruik maken van de Algonquinstraat. De toegelaten rijrichting in de Algonquinstraat wordt tijdens de werken aan de Vissersstraat tijdelijk omgedraaid, dus van Molentjesbrug naar de Nieuwdorpstraat. 

Garages en opritten

Garages en opritten binnen de werfzone zullen tijdelijk niet bruikbaar zijn. De aannemer zal u hiervan tijdig op de hoogte brengen.

De Lijn

Tijdens de werken zal De Lijn de bushaltes Plaats en Nieuw Dorp niet bedienen. De halte Kruispunt richting Den Hoorn zal tijdelijk worden verplaatst naar de Middelburgsesteenweg.

Oude Pastoriestraat

De Oude Pastoriestraat, Slagveldstraat en Van Praetstraat zullen tijdens de werken bereikbaar zijn via het Boogschutterspad.

Fietsnetwerk

Tussen de knooppunten 21 (Legeweg/Wonderjaar) en 15 (Nieuwdorpstraat/Schipdonkvaart-Zuid) zullen fietsers een omleiding moeten volgen langs de Middelburgsesteenweg en de Nieuwdorpstraat.

Huisvuilophaling

De huisvuilophaalwagen zal tijdens de werken niet elke woning afzonderlijk kunnen bedienen. We vragen om op ophaaldagen het huisvuil vanaf 7 uur aan te bieden bij de ‘afvalpunt’-bordjes aan de rand van de werfzone of op een voor de huisvuilophaalwagen bereikbare nabijgelegen plaats.

Ondernemers

Ondernemers maken eventueel aanspraak op een hinderpremie van de Vlaamse overheid. 

Nieuwsbrief

Schrijf hier in voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig informatie over de voortgang van de werken.