naar top

Zon? Neem de tijd om jezelf te beschermen!

Met de zon in het land is het belangrijk om aandacht te besteden aan je zonbescherming. Overmatige blootstelling aan de zon kan ernstige schade aan de huid veroorzaken zoals vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker. Hou daarom volgende drie tips bij de hand.

Zoek de schaduw. Wanneer de zon op haar sterkst is, tussen 10 uur en 16 uur, is het verstandig om de schaduw op te zoeken. Schaduwrijke plekken zoals bomen, parasols of overdekte ruimtes bieden een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Door schaduw op te zoeken verklein je het risico op verbranding.

Draag kledij die beschermt. Het dragen van kleding die je huid bedekt, is een eenvoudige maar effectieve manier om jezelf te beschermen tegen de zon. Kies voor losse kledij in een lichte stof en kleur. Een breedgerande hoed en een zonnebril met UV-bescherming helpen ook om je gezicht en ogen te beschermen tegen direct zonlicht.

Smeer je in. Het gebruik van zonnecrème is van cruciaal belang om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Kies zonnecrème met een hoge factor en breng deze royaal aan op alle blootgestelde huid, minstens 15 minuten voordat je naar buiten gaat. Vergeet niet om regelmatig opnieuw in te smeren, vooral na het zwemmen of zweten.

Door deze eenvoudige tips te volgen kun je jezelf en je dierbaren beschermen tegen de gevaren van overmatige blootstelling aan de zon. Zo geniet je op een gezonde manier van het goede weer.

Zonnecrèmedispenser

Voor het tweede jaar op rij voorziet het stadsbestuur voor haar inwoners en bezoekers ook een verdeler met gratis zonnecrème. Deze staat aan Huyse de Grote Sterre in Damme-centrum.
De slimme dispenser heeft ook een scherm waarop aangegeven staat wat de huidige temperatuur is en of het nodig is dat je jezelf insmeert.

Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024
Campagnebeeld

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina